Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Eergisteren werd KlasCement opnieuw voorzien van enkele nieuwigheden. Meest opvallend daarin is de nieuwe manier om een licentie te koppelen aan een bijdrage die je instuurt. De 'Creative Commons'-licentievragen zijn o.a. verdwenen bij Sites, maar uitgebreid bij Docs. Zo hopen we onze leden beter te sensibiliseren op vlak van auteursrecht.

Dinsdag is het 'Dag van de leerkracht'. Bij KlasCement gaan we er een maand van maken. Je zal voor de hele school een fantastische prijs kunnen winnen (zowel lager als secundair). Maar alle leerkrachten gaan wel eventjes moeten helpen. Lees alvast deze tekst van de KlasCement Helpsite. Meer info krijg je dinsdag in een aparte nieuwsbrief.

Wens je zoal te weten waar KlasCement mee bezig is? Kijk dan regelmatig op onze Facebook- of Twitterpagina. Word fan of volg ons! We lezen natuurlijk ook heel graag jouw reacties.

In deze nieuwsbrief hebben we het ook nog over:

  1. Het eerste KC-postpakket in jouw school!
  2. KC TIP: Punten verdienen bij KlasCement: Hoe?
  3. KlasCement bekijk je in de meest recente browsers.
  4. ICT-praktijkdag zoekt nog laptops tegen vergoeding
  5. Sterk aanbevolen: Pablo De Kever - Blog voor kinderen

Veel plezier!

1. Het eerste KC-postpakket in jouw school! TOP
In de loop van volgende week ontvangt je school het allereerste KlasCement-postpakket!

Nieuwsgierig wat erin zit? Vraag naar het KC-postpakket bij je directie! Aan directeurs vragen we graag om de inhoud door te geven aan de leerkrachten.
We kunnen je al verklappen dat er met het KC-postpakket verschillende prijzen te winnen zijn. Zeker openen dus!
  
2. KC TIP: Punten verdienen TOP
Dat we graag prijzen weggeven, weten de leden die al redelijk veel mooi materiaal hebben gedeeld. Eén van de criteria die we hanteren om jou filmtickets te gunnen, is het puntenaantal. Jawel! Je hebt een rapport bij KlasCement! Bij de start van je lidmaatschap kreeg je 1000 punten en per verschillende bijdrage die je bekijkt, verlies je er twee. Wat hou jij nog over? Meld aan en kijk in je profielkadertje rechtsboven: 'Mijn punten'.

Hoe werkt dat en hoe verdien ik punten? Door bijdragen in  te sturen, door te reageren, door bijdragen door te sturen, ... Mogelijkheden genoeg dus! In een gulle bui durven we alle leden ook wel eens punten geven.
 
3. KlasCement bekijk je in de meest recente browsers. Een technische mededeling. TOP
Omdat we jouw website blijven verbeteren en steeds de nieuwste mogelijkheden wensen te volgen, richten we ons op wat de recentste browsers kunnen. Dit houdt onder andere snellere Javascript-processen en nieuwe standaarden zoals HTML5 in.  Daardoor zullen we in de loop van 2010 geleidelijk aan de ondersteuning afbouwen voor Microsoft Internet Explorer 6.0 en andere oudere browsers, die ook niet meer ondersteund worden door hun fabrikanten.

KlasCement blijft de volgende webbrowsers ondersteunen: Internet Explorer 7.0 en hoger, Firefox 3.0 en hoger, Chrome 4.0 en hoger, Safari 3.0 en hoger. Op elk platform (Windows, Apple, Linux). 

Sinds een maand zien gebruikers die werken met oudere browsers een bericht op KlasCement die deze wijziging uitlegt en die vraagt om een recentere webbrowser te installeren.

In schooljaar 2009-2010 hebben de KlasCement-programmeurs honderden kleine en grote verbeteringen doorgevoerd aan de website. Ook in 2010-2011 willen we jou graag de beste en meest innovatieve samenwerking leveren. Alvast bedankt voor jouw blijvende steun aan KlasCement!
 
4. ICT-praktijkdag zoekt nog laptops tegen vergoeding TOP
Wegens het grote succes van de inschrijvingen voor de ICT-praktijkdag in Hasselt op 15 november zoeken we nog extra laptopklassen.

Heeft je school laptops die uitgeleend kunnen worden van 10 tot 16 november (dat is een verlengd weekend + maandag)? Mail dan naar info@ictdag.be.
We geven je een vergoeding voor de ontlening van € 10 per laptop.
 
5. Sterk aanbevolen: Pablo De Kever - Blog voor kinderen TOP
Lees meer over de avonturen van Evy en Pablo de Kever op de blog www.pablodekever.be met filmpjes, spelletjes en de route die ze volgen via Google Maps. Op de blog vind je een filmpje over hoe Pablo bezongen wordt door Mariachi's, antwoorden op vragen van de kinderen over het Onafhankelijkheidsfeest van vorige week op een lokale school en zoveel meer. Elke week vind je op de blog minstens een nieuw filmpje, volgendeweek gaat het over het productieproces van Tequila.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om alles mee te volgen en zelfs actief mee te doen. Filmpjes over de reis vind je ook op YouTube via de volgende link. Kinderen kunnen ook een tekening downloaden, inkleuren en mailen naar ikvraag@pablodekever.be. Dan wordt die op de blog gepost.

Vanaf 1 oktober is er elke maand een wedstrijd waarbij de kinderen uiteindelijk voor hun klas een echt Mexicaans feest kunnen winnen in het voorjaar 2011. Elke maand stuurt Evy naar de 5 eerste antwoorden een pakketje met pins en een kaartje van Pablo. Ze probeer tegen het feest ook Pablo in België te hebben, daar wordt hard aan gewerkt!

Heel veel groetjes uit Mexico van Evy Raes en Pablo de Kever!
  
 
 
 
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1200 fans!