Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste KlasCement-lid,

De boekentassen worden stilaan weer gevuld, de lesvoorbereidingen gemaakt, de lesroosters geraadpleegd. Vol goede moed vliegen we er weer in. Nieuwe collega's, andere leerlingen, ... maar natuurlijk ook vertrouwde gezichten, tenzij je als nieuwe leekracht in een school start. We wensen jou alleszins een fijn onthaal, een prachtige start en een fantastisch schooljaar 2010-2011. Ook dit schooljaar mag je van KlasCement de service verwachten die we je graag schenken. Onze medewerkers, ook allen leerkrachten, blijven zorgen voor een vlotte zoekrobot door het uitstekende lesmateriaal dat jij dit schooljaar zal inzenden of al ingezonden hebt. Waarvoor dank!

In deze nieuwsbrief starten we alvast met één dringende oproep in het kader van het Europees project EduTubePlus.

GEZOCHT: Vijf leerkrachten (uit lager of secundair)
CRITERIUM: Bereid zijn om met korte educatieve videoclips in de klas te werken.
PERIODE: September 2010 - Januari 2011

ONS AANBOD EN ONZE VERWACHTINGEN

De deelnemende leerkrachten krijgen van KlasCement op een zaterdag in september (vermoedelijk 18.9) een gratis nascholing aangeboden over het werken met video. Je gaat aan de slag met een videotoestel, leert de praktische kneepjes ervan kennen en weet waar op te letten bij het maken van een goede (korte) videofilm.

In oktober/november maak je op basis van die introductie een eenvoudige korte clip die in de klas, in een les gebruikt kan worden. Dit zal iets vrij makkelijk mogen zijn. Gedurende enkele weken kan je van KlasCement een videocamera gratis ter beschikking krijgen.

Vanaf september tot en met januari verken je een online platform waar duizenden korte educatieve videoclips worden aangeboden en dat enkel toegankelijk is voor deelnemende scholen. De bedoeling is om enkele clips te gebruiken in je klas of in je les. Via maandelijkse enquêtes volgen we op hoe de reacties zijn en wat de ervaringen zijn met het platform en de kwaliteit van het aanbod. Ook leerlingen worden kort bevraagd. De enquêtes zijn Engelstalig, die voor leerlingen zijn Nederlandstalig.

Voor dit project is het dus nodig de Engelse taal te verstaan. Schrijven is minder vaak nodig (enkel beperkt in de enquêtes). Spreken is niet nodig, behalve voor wie meegaat naar het slotevenement.

Begin februari bieden we een slotevenement aan in Athene waar alle partners van dit Europese project elkaar ontmoeten en waar ook leerkrachten uit andere landen aanwezig zijn. Eén of twee leerkrachten uit Vlaanderen zullen ook meekunnen.

Jij misschien?

Denk je dat je een drietal lesonderdelen hebt waarin een korte instructieclip nuttig kan zijn en ben je bereid om daarnaar te zoeken in een databank vol educatief bruikbare filmpjes? Zie je er niet tegenop om verslag uit te brengen via enquêtes? Heb je altijd al gedacht een cursus te volgen over het maken van video? Ben je bereid tijd te stoppen in dit project? Zie je Athene wel zitten? Ga de uitdaging aan!

Contacteer ons. Vertel in je mail over jezelf, je functie op school, je eventuele andere projecten, je eventuele ervaring (niet verplicht) met video en waarom je denkt dat we jou zeker moeten selecteren. Graag ten laatste maandag 6 september! Je krijgt heel spoedig reactie en je houdt intussen 18 september best al vrij voor de videotraining en introductie in het project.