Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Geniet nog rustig verder van je vakantie! Bij KlasCement zijn we sinds half augustus, na de update van onze server, opnieuw actief, al wisselen we de werkzaamheden nog graag af met een mojito of frisdrank. We verwerken de inzendingen die ons in de vakantie werden bezorgd en breiden de site uit met nieuwe mogelijkheden. Daarnaast reiken we nog steeds leuke prijzen uit.
1. Nieuwigheden op KC TOP

Sinds deze week zijn weer enkele nieuwe zaken te merken op KlasCement.

 • Toevoegen bij KlasCement
  Het onderdeel om bestanden op te laden naar KC is vernieuwd. Uploads kunnen geannuleerd worden voor ze volledig gedaan zijn (via kruisje). Alle toegevoegde bestanden zie je staan op het scherm (vroeger verdwenen ze). Reeds toegevoegde bestanden kan je nog verwijderen voor je opslaat. Ook bij het modereren heb je deze mogelijkheden.
  Bij alle bouwstenen is de toevoegprocedure van bestanden nog eens grondig herbekeken. Vooral bij Oefeningen en Multimedia.
  Bij Audio is het niet meer mogelijk verschillende bestanden in één keer op te laden.
 • MULTIMEDIA: Nieuwe player
  Er werd een nieuwe mediaspeler geïnstalleerd (Flowplayer). De vorige gaf soms wat problemen, vooral bij de diashow. Dit zou nu opgelost moeten zijn. Zowel beelden, audio als video worden correct afgespeeld.
 • MULTIMEDIA: Documenten meesturen
  Het is nu mogelijk om een document toe te voegen bij een beeld, audio- of videofragment.
  Dit kan bijvoorbeeld een lesdocument zijn dat meer informatie geeft over een videofragment.
 • ZOEKTERM: Bedoelde je ...
  We hebben de optie gekregen om verwijzingen toe te voegen bij zoekwoorden.
  Indien bv. iemand zou zoeken op 'Type 2', zullen we bovenaan de zoekresultaten infotekst laten verschijnen met een link naar de leerzorgsite. Dit vervangt de vroegere functie 'Bedoelde je'.
 • ZOEKFILTER: Organisatie zoeken
  In het linkerkolom, de zoekfilter van KlasCement, kan je nu ook zoeken op Organisatie en zo vlot ontdekken welke organisaties materiaal en activiteiten aanbieden op KlasCement.
 • LEDEN zoeken
  Het zoekveld bij de leden is nu ook multifunctioneel. Indien je in het zoekveld bijvoorbeeld een woonplaats of hooby typt, krijg je ook passende resultaten. Het zoekveld werkt voor naam, voornaam, woonplaats, onderwijstypes, functie, vakken en leergebieden, interesses, beschrijving ...
2. Uniek project! De eerste echte kinderblog in Vlaanderen TOP

Innovatieve en originele projecten stellen we via deze KlasCement-nieuwsbrief heel graag in de kijker!
Kinderen mogen allemaal naar Mexico (met een echte VW Kever)

Kinderen uit Vlaanderen en Nederland mogen straks een echte, knalgroene Volkswagen Kever door Mexico laten rijden. Letterlijk, want het zijn hun nieuwsgierige vragen die zullen bepalen waar Pablo de Kever – zo heet de auto – overal naartoe rijdt, vier maanden lang. Aan het stuur zit de beloftevolle Antwerpse fotografe Evy Raes, bekend van haar erfgoedproject rond Vlaamse interieurs. Ze beantwoordt de vragen via foto's en filmpjes – want dat willen kinderen vandaag – die ze op haar blog zet, de eerste echte kinderblog in Vlaanderen.

De lens van Evy Raes gaat graag op zoek naar zaken die verdwijnen. Daarom trekt ze nu naar Mexico, het land waar in 2003 de laatste Volkswagen Kever van de band rolde, een van de populairste auto's ooit. Niet alleen wordt de klassieke Kever niet meer gemaakt, de groene versie was ook lange tijd het taxivoertuig bij uitstek in Mexico en dat is vanaf 2012 verleden tijd, om ecologische en veiligheidsredenen.

Eerste kinderblog
Pablo de Kever antwoordt niet met woorden maar met beelden, een taal die zelfs jonge kinderen op het internet sterk aanspreekt. Op de blog www.pablodekever.be zullen zeer regelmatig foto's en video's te zien zijn waarin Evy Raes het antwoord op de vragen van de kinderen verwerkt. De antwoorden kunnen ook in spelletjes verpakt zitten. De vragen kunnen de kinderen stellen op de blog zelf of via een e-mail naar ikvraag@pablodekever.be.

Uitnodiging
We nodigen u graag uit op het persmoment bij het vertrek van Evy Raes op woensdag 28 juli 2010 om 11 uur voor de ingang van Autoworld, Jubelpark 11, 1000 Brussel. Evy Raes is daar aanwezig met een authentieke groene VW Kever zoals die waarmee ze straks door Mexico toert. Ze wordt uitgewuifd door een reeks andere VW Kevers en natuurlijk ook door kinderen. Net voor het vertrek vindt namelijk een workshop plaats waar kinderen aan de hand van voorwerpen en beelden al heel wat opsteken over Pablo de Kever en de Mexicaanse cultuur. Op het eind van die workshop wordt naar goede Mexicaanse gewoonte een piñata kapotgeslagen waarin allerlei lekkers zit. Het eigenlijke vertrek is gepland om 11.30 uur.

Informatie
Meer informatie vindt u hier:

 • websites: www.pablodekever.be (Nederlandstalige blog van Pablo de Kever voor kinderen)
                   www.youtube.com/user/pablodekever (YouTube-kanaal van Pablo de Kever)
                   evyraes.wordpress.com (Engelstalige blog voor volwassenen)
                   www.evyraes.com (algemene site over andere fotoprojecten van Evy Raes)
 • Evy Raes: GSM 0485 59 24 58 - e-mail ikvraag@pablodekever.be
     Woordvoerder Rudy Pieters (Marketing en Cultuur) GSM 0479 22 46 88 - e-mail rudy@marketingencultuur.be 
 • 3. Leden in de prijzen! Jij ook? TOP
  We delen voortdurend prijzen uit voor leden die mooie bijdragen leveren op KlasCement: filmtickets van onafhankelijke bioscopen uit heel Vlaanderen. Een overzicht van de bioscopen vind je onderaan op https://www.klascement.net/steun.

  De volgende tien KC-leden ontvingen al een filmticket:

  1. Ines Neekcx - bijdrage
  2. Julie De Ceulaer - bijdragen 1 - 2 - 3
  3. Natalia Raes - bijdrage
  4. Sara Michiels - bijdrage
  5. Marlies Algoet - bijdrage
  6. Sara Gernaeybijdrage
  7. Jolien De Jonghe - bijdrage
  8. Jolien Barbé - bijdrage
  9. Loes Vandewalle - bijdrage
  10. Caroline Rogge  - bijdrage

  Proficiat met jullie mooie bijdrage op KlasCement. Veel dank en nog meer plezier met jullie filmticket!

  Wil je ook een duofilmticket winnen, voeg dan je waardevol en educatief lesmateriaal toe via www.klascement.net/toevoegen. Artikels, tips, goede sites ... zijn ook welkom!

   
   
   
  Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1100 fans!