Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

We gaan de laatste schoolweek in en wensen je graag een zonnige en inspirerende vakantie met familie en vrienden.

Onze plannen: KlasCement offline
Tijdens de vakantie zullen onze collega-leerkrachten tot half juli en vanaf half augustus zoveel mogelijk nieuwe inzendingen modereren. Jouw portaalsite groeit intussen richting TOP500 in België (bron: Alexa), zal binnen enkele jaren meer dan 100 000 leden tellen en biedt steeds meer informatie en betere zoekmogelijkheden aan, waardoor de server en databank steeds meer en ingewikkelder opdrachten (query's) te verwerken krijgen. Om dit op te vangen en nieuwe plannen te kunnen realiseren, optimaliseren we tussen 25 juli en 10 augustus de serverinfrastructuur. Onze serverbeheerder en programmeurs willen efficiënt werken en het grondig aanpakken. We nemen dus zeker één week de tijd, een periode waarin KlasCement volledig offline zal gaan. Dank voor het begrip!

In deze nieuwsbrief:

 1. Zoekfunctie KlasCement kent nieuwe mogelijkheden. Lees de tips!
 2. Voor wie wat te vertellen heeft: KlasCement Artikels
 3. UiTstappen plannen via KlasCement en UiTinVlaanderen
 4. Registreer je nu voor de eLearning Awards 2010 en win prijzen voor je school!
 5. De winnaars van de KC-videowedstrijd!

 

1. Zoekfunctie KlasCement: Lees de zoektips - Favorieten sorteren - ...
TOP

Vanaf nu kan je de bijdragen op KlasCement ook sorteren op 'Aantal keer bewaard bij Favorieten'. Naast het aantal hits, aantal reacties en de scores is dit een nieuwe mogelijkheid om snel te bepalen welke bijdragen waardevol zijn. Combineer deze sortering met onze filter! Duid in de linkerkolom jouw vak/leergebied aan sorteer om te weten wat je niet mag missen op KlasCement.

Ook nieuw is de mogelijkheid om je Facebook- en Twitteraccount via je profiel mee te delen.

Maar vooral: het veld om te zoeken op trefwoord (linkerkolom, bovenaan) werkt volgens een verbeterd nieuw algoritme en zoekt voortaan in titel, trefwoorden, thema, vak, functie en binnenkort ook in onderwijstype. Gebruik aanhalingstekens, het plusteken, de asterisk, ...
Lees zeker de zoektips
om nog sneller te vinden wat voor jou interessant is.
 

  
2. Voor wie wat te vertellen heeft: KlasCement Artikels TOP
Wie tijdens de vakantie graag wat bij-leest over wat er reilt en zeilt in het onderwijs kan een kijkje nemen bij de bouwsteen Artikels op KlasCement. Bij die bouwsteen kan je aankondigingen, praktijkverhalen, onderzoeken … lezen. Net als elders op KlasCement zijn het de gebruikers die de inhoud leveren.

Heb je dus iets te vertellen aan de duizenden gebruikers van KlasCement? Aarzel dan niet om een artikel toe te voegen met jouw tip, kritisch verhaal, aankondiging ….
  
3. UiTstappen plannen via KlasCement en UiTinVlaanderen TOP
Dat KlasCement ook breder gaat dan onderwijs is weer eens bewezen. Het culturele luik van je portaal kreeg zopas extra invulling door een samenwerking met UiTinVlaanderen: via UiT met KlasCement vind je als leerkracht voortaan meer dan ooit je weg in het ruime cultuur- en vrijetijdsaanbod van Vlaanderen en Brussel. Ideaal qua timing, want zo kan je de komende daguitstappen (maar ook de lonkende vakantiedagen) nog beter plannen.

UiTinVlaanderen.be is trouwens de ideale partner voor dit project. Als initiatief van de Vlaamse overheid groeide de site in een mum van tijd uit tot de meest volledige en drukst bezochte cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.

Tip: schrijf je in op hun nieuwsbrief. Zo ontvang je tweewekelijks een overzicht van de interessantste activiteiten in je mailbox. En als je het snel doet, krijg je er gratis een UiT-sleutelhoesje bovenop!

UiTinVlaanderen
  
4. Registreer je nu voor de eLearning Awards 2010 en win prijzen voor je school! TOP
Dit jaar vieren we de tiende verjaardag van de eLearning Awards, de grootste Europese wedstrijd die de beste projecten in het gebruik van technologie in het onderwijs beloont. Scholen en lerarenopleidingen worden uitgenodigd om deel te nemen en te registreren om hun beste projecten waarin ICT een meerwaarde betekent voor te stellen.

De winnaars van elke categorie, die geselecteerd worden door een internationale jury van experts, krijgen prijzen en gloednieuw ICT-materiaal ter waarde van duizenden euros.

De einddatum om deel te nemen aan de eLearning Awards is 28 september 2010. De prijsuitreiking is in Kopenhagen.

Meer informatie vind je op http://elearningawards.eun.org/.  


e-learning2010
  
5. De winnaars van de KC-videowedstrijd! TOP
Onze wedstrijd voor het indienen van een educatieve video is afgelopen en de winnaars zijn bekend!

Er waren bijna 10 nieuwe inzendingen. Daaruit pikte onze jury de video's van de volgende leden:
 • Bart Verheyen
 • Luc Groenen
 • Harm Hofstede

  Deze leden voegden hun educatieve video toe op KlasCement, die vervolgens door ons gemodereerd, goedgekeurd en geselecteerd werd als winnaars van deze wedstrijd! Van 'Ook kinderen hebben rechten' naar 'Boren met de JBVOD-methode' voor het technisch- en beroepsonderwijs en naar een clip op KlasCement.nl: 'Een ELO in het primair onderwijs'. Elk op zich waardevol, bruikbaar, inspirerend voor onze andere leden!

  Zij hebben elk recht op een DVD naar keuze uit onze fantastische Quality Film Collection. Dus zij houden hun brievenbus maar beter in de gaten want we sturen hun gekozen DVD spoedig op! Alvast proficiat en bedankt voor jullie actieve deelname op onze portaalsite!

  Tot slot nog even meegeven dat de meest voorkomende redenen om een video af te keuren auteursrecht- schendingen zijn. Vooral de muziek op de beelden is vaak een probleem. We geven jou alvast wat sites waar je mee aan de slag kan voor je volgend project om problemen met auteursrecht te vermijden. Een eerste grote speler is Freemusicarchive.org, ook Jamendo heeft heel wat rechtenvrije muziek in huis waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Onze favoriet is CCmixter. Een site die we zelf al eens gebruiken wanneer we een videoverslag maken, zoals bijvoorbeeld toen Minister Pascal Smet aan het begin van dit schooljaar ons kantoor in Gent bezocht.

  Met veel videogroeten en tot een volgende wedstrijd!
     
 •  
   
  Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1100 fans!