Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Dit is de eerste weekendnieuwsbrief die enkel naar de leden met Onderwijssysteem Vlaanderen gaat, leden van www.klascement.be dus. Leden van www.klascement.nl en www.klascement.eu krijgen voortaan hun eigen nieuws van KlasCement.

In deze nieuwsbrief vermelden we wekelijks de nieuwe bijdragen van de afgelopen week, al dan niet voorafgegaan door een introtekst zoals deze.

Sinds deze week:

 • werken we aan een nieuwe lay-out voor de nieuwsbrief;
 • kunnen we onze 51858 leden uit het Vlaams onderwijssysteem een andere introtekst sturen dan onze leden uit Nederland;
 • zal in de nieuwsbrief voor de Belgische leden enkel nog de inhoud staan die door Belgische leden is toegevoegd in de voorbije week.

Werk je niet in het Vlaams onderwijssysteem, maar in een Nederlands of in een een systeem uit een ander land, dan kan je deze instelling wijzigen via je profiel. Meld aan op KlasCement, kies rechtsboven 'Mijn profiel' en dan 'Wijzig mijn onderwijssysteem' in de rechterkolom.

In deze nieuwsbrief:

 1. Info over filmtickets - Winnaars van Startup en 11 mei
 2. ePractice en ASPECT workshops
 3. Nascholing over of door KlasCement op je school?
 4. Winnaars audiowedstrijd 2009-2010
 5. Talensite kent opnieuw logo's toe

 

    
1. Info over filmtickets - Winnaars van Startup en 11 mei TOP

Door onze bezoekers door te sturen naar het artikel 'Arthouse of de kunst van het overleven' (enkel volledig leesbaar voor abonnees bij De Standaard) wensen we onze betrokkenheid te tonen met de bioscopen die ons dit schooljaar steunden door gratis filmtickets te schenken die we graag hebben doorgegeven aan onze enthousiaste leden die KlasCement verrijkten of hebben gepromoot. Dank aan Lumière, Buda, ZED, RoxyTheatre, Sphinx, Cinema4You, ELAN en Euroscoop. We hopen dat we ook volgend schooljaar kunnen rekenen op hun aanbod en vragen onze bezoekers - en niet alleen de prijswinnaars - om vaak te genieten van het fantastische filmaanbod dat in Vlaamse zalen speelt. Zowel in Kinepolis (die vorig schooljaar voor de filmtickets zorgde) maar zeker ook in de arthouse cinema's.

Filmtickets gingen in mei naar

 1. Hilde De Herdt - bijdragen: 1 en 2
 2. Erwin Declercq - bijdrage
 3. Ann-Céline Godfraind - bijdrage

omdat ze mooie bijdragen instuurden op 11 mei, de 12de verjaardag van KlasCement

en naar

 1. Eveline Dinothé
 2. Karel Schiepers
 3. Heidi Vertenten

die via Facebook hebben gestemd op KlasCement en er zo hebben voor gezorgd dat we op de eerste plaats eindigden in de Startup 2.0 wedstrijd. De jury vond KlasCement echter geen 'startup' meer waardoor we onze kansen niet verder konden verdedigen, ondanks hun eerdere oproep om zeker deel te nemen. We hebben in elk geval geleerd dat we heel enthousiaste gebruikers hebben, meer dan 1000 op Facebook en Twitter.

 

  
2. ePractice en ASPECT workshops TOP

KlasCement wordt uitgenodigd op de ePractice Communities Workshop op woensdag 16 juni in Brussel om daar de Vlaamse onderwijsportaalsite voor te stellen. In deze workshop komen heel wat praktijkvoorbeelden rond eGovernment, eHealth en eInclusion aan bod. Deelname is gratis. Misschien zien we je daar?

Of op de ASPECT LRE Technical & Semantic Interoperability Workshop in Brussel op 15 en 16 juni, waar KlasCement als partner in dit project haar activiteiten mag voorstellen. Er komt ook een ASPECT-wedstrijd. Meer info volgt ....

     
  
3. Nascholing door of over KlasCement op je school? TOP

Boek nu je workshop of presentatie over KlasCement op een pedagogische studiedag of tijdens een personeelsvergadering. De kostprijs daarvoor zal volgend schooljaar wat stijgen, maar wie nu bestelt, geniet de huidige prijs.

Je mag ons ook contacteren voor nascholingen over ict-toepassingen, praktijkvoorbeelden over computergebruik in de klas, ... We zoek voor jou een lesgever of komen zelf langs. Mail voor alle info!

     
  
4.Winnaars audiowedstrijd 2009-2010 TOP

De winnaars van de audiowedstrijd De vlo en de professor zijn bekend!
Deze personen wonnen samen met de leerlingen van hun klas het vertel- en leesboek en de cd. Een dikke proficiat!

     
  
5.Talensite kent opnieuw logo's toe TOP
De lat hoog voor talen De talensite met ongeveer 2 650 leerobjecten en hoge bezoekcijfers blijft een succes. Opnieuw hebben inzendingen over taalinitiatie Frans van een moderatorengroep (in samenwerking met het Agentschap voor Kwaliteitszorg voor Onderwijs en Vorming) het logo ‘de lat hoog voor talen’ gekregen. Bekijk de voorbeelden, lees de beoordeling door de experts en je kunt ook in jouw school aan de slag met taalinitiatie.

Meer over de bijdragen en de logotoekenning.

De volgende KC-leden voegden de bijdragen toe en ontvangen hiervoor een geschenk:
 • Bieke Sevens 
 • Kirsten Dhondt
 • Sandra Timmermans
 • Cindy Callebaut
 • Elisabeth Koenen
 •      
   
   

  Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1000 fans!