Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade
voor leerlingen uit het zesde leerjaar

Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade

Technologie is belangrijk voor maatschappij en industrie. Om dit te promoten wordt de Vlaamse Technologie Olympiade en de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade georganiseerd. Vorig schooljaar werd voor het eerst de Vlaamse Technologie Olympiade ingericht. In navolging van deze succesvolle pilooteditie voor de derde graad van het middelbaar onderwijs, wordt dit jaar de tweede editie uitgebreid met een reeks voor de jeugd. We richten ons hierbij op leerlingen uit het zesde leerjaar. Deze olympiade kan een motiverende activiteit zijn binnen de eindtermen wereldoriëntatie - techniek.

De organisatie van de Vlaamse Jeugd Technologie Olympiade loopt in samenwerking met: Agoria, Bekaert, RTC Antwerpen/Limburg/Vlaams-Brabant, USG innotiv, K.U. Leuven, UGent, UHasselt, VUB, Artesis, GroepT, HOGENT, HOWEST, KaHo St.Lieven, KHBO, KHK, Lessius, PHL, XIOS en KATHO.

Praktisch

De wedstrijd verloopt in twee stappen: een lokale voorronde die in de eigen school doorgaat op woensdagvoormiddag 9 november 2011, gevolgd door een finaleronde voor 48 geselecteerden op zaterdagvoormiddag 3 december 2011 in het Departement Onderwijs in Brussel.

Prijzen

Neem deel met uw school en ontvang als contactpersoon een leuke attentie. Iedere deelnemende klas wordt verwend met een technologische klasprijs.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu tot en met uiterlijk vrijdag 7 oktober 2011!

De inrichters van de Vlaamse Technologie Olympiade danken u voor de medewerking en hopen dat deze editie voor de jeugd een even groot succes zal worden als de pilooteditie voor de leerlingen uit de derde graad middelbaar onderwijs.

→ Surf snel naar http://www.technologieolympiade.be.