Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

imeester

Rekenkist en Taalkist: kisten om leerlingen in het secundair onderwijs zelfstandig te laten werken aan hun reken- en taalniveau

Een goed voornemen voor het nieuwe schooljaar? Schaf een Rekenkist en een Taalkist aan! Deze kisten kunnen gebruikt worden bijvoorbeeld bij opvang van zieke docenten, of in lessen waarin leerlingen zelfstandig moeten werken. Ook heel handig voor scholen waarbij leerlingen tussentijds in- of uitstromen! Leerlingen werken geheel zelfstandig uit een Rekenkist of Taalkist: ze pakken een werkblad (deze bladen zijn stevig gelamineerd, er zitten 140 verschillende werkbladen op 4 niveaus in één kist), lezen het voorbeeld en de tips en maken vervolgens de opgaven, als ze klaar zijn kunnen ze het zelf nakijken en zelf het resultaat noteren. De docent (of lesassistent, of stagiair) is alleen maar begeleider van het proces, er wordt niets gedoceerd. Iedere leerling werkt in zijn eigen tempo, en komt er zelf achter, door regelmatig een ander werkblad te oefenen, waar hij/zij goed in is, en waar hij/zij problemen mee heeft.

De kisten bevatten opgaven conform de Europese referentiekaders, teksten en opgaven zijn samengesteld op niveau 1F t/m 2S van de referentiekaders.

De kisten zijn een uitgave van educatieve uitgeverij imeester. Imeester is marktleider in Nederland op het gebied van materiaal voor leerlingen voor lessen waarin zelfstandig gewerkt moet worden. Honderden scholen in Nederland gebruiken de kisten. Behalve de Rekenkist en Taalkist zijn er nog meer kisten. Alle kisten gaan over rekenen en taal. Er is bijvoorbeeld ook de Basiskist, voor leerlingen met een duidelijke taal- of rekenachterstand. De opgaven hier zijn opgaven onder niveau 1F.

Op www.imeester.nl kunt u meer lezen over de diverse kisten. Er zijn ook voorbeeldbladen te downloaden vanaf deze site. Op de site ziet u een keuzemenu waar u de verschillende materialen voor taal en rekenen aantreft. Ook in het menu staat de optie bestellen waarbij u bij het bestelformulier uitkomt. Prijzen zijn inclusief BTW, verzendkosten voor Vlaamse scholen zijn €20.

Imeester - Stavangerstraat 30 - 2548 JS - Den Haag - Nederland. Mail: info@imeester.nl.

 

imeesterkist