Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Nieuwe conceptnota DKO - Vlaams minister Onderwijs en Vorming Pascal

Deze conceptnota van Vlaams minister van Onderwijs en Vorming Pascal Smet werd vrijdag 4 maart 2011 goedgekeurd door de Vlaamse Regering. De conceptnota tekent de krijtlijnen uit voor een leerlinggericht, actueel en doelgericht DKO dat tegemoet komt aan de leervraag van de 'actieve cultuurparticipant'. Het is een document om het gesprek met u als partner uit het werkveld aan te gaan. Verplichte literatuur voor ieder die met het dko begaan is.

De integrale tekst van de conceptnota kan je downloaden via deze link: www.ond.vlaanderen.be/dko

De onbetwistbare sterktes van de huidige structuur behouden en tegelijk flexibiliteit inbouwen en ruimte om op de hedendaagse ontwikkeling in de kunsten in te spelen, is zondermeer een boeiende denkoefening en aanzet tot een verrijkend gesprek. Je bent dan ook van harte uitgenodigd mee vorm te geven aan de verdere uitwerking van deze voorstellen.

Om je goed te informeren over de voorstellen organiseert het ministerie van Onderwijs en Vorming tijdens de maanden april en mei 6 informatiesessies. De conceptnota wordt voorgesteld en er is tijd om vragen te stellen. Een nieuw DKO dat tegemoet komt aan de uiteenlopende artistieke ambities van kinderen, jongeren en volwassenen is een project door door vele schouders gedragen moet worden. Deelname is volledig gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan uitsluitend via het online inschrijvingsformulier.

Personeelsleden van het deeltijds kunstonderwijs krijgen als eerste de gelegenheid om zich in te schrijven. Hier vind je het programma. We stellen het erg op prijs wanneer je deze informatie verspreidt naar je collega's en iedereen die zich betrokken voelt.

Hieronder vind je de kalender:

De infosessies vinden telkens plaats van 9u00 tot 12u30.