Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

 
    Maart 2011
EUROPEAN SCHOOLNET
De samenwerking met het European Schoolnet
European Schoolnet (EUN) is een netwerk van 31 Ministeries van Onderwijs. De activiteiten van het European Schoolnet omvatten beleidsimplementatie, het uitvoeren van onderzoek, toepassen van innovaties, het aanbod van schooldiensten en de introductie van nieuwe kansen voor onderwijs en interactie.
 Meer informatie
<!-- edit{Product IMG ALT}[type=text] -->Product Image<!-- /edit -->
ASPIRE ONE E100: NETBOOK SPECIAAL VOOR SCHOLIEREN
Dun, licht, stijlvol en een lange batterijduur: kortom, alle kenmerken die deze netbook ideaal maken voor gebruik op school en door scholieren.
 Meer informatie

EUROPEAN SCHOOLNET

De samenwerking met het European Schoolnet
European Schoolnet (EUN) is een netwerk van 31 Ministeries van Onderwijs. De activiteiten van het European Schoolnet omvatten beleidsimplementatie, het uitvoeren van onderzoek, toepassen van innovaties, het aanbod van schooldiensten en de introductie van nieuwe kansen voor onderwijs en interactie.
Het educatieve project van Acer in samenwerking met EUN startte in januari 2010 met de ambitieuze doelstelling de school naar de 21e eeuw te leiden via innovatie en het verstrekken van de mogelijkheid om nieuwe manieren van lesgeven en leren te ontwikkelen door het gebruik van technologie.

Het project van Acer en EUN
De European Schoolnet Association is 10 jaar geleden opgericht met de doelstelling om innovatie naar het onderwijs in de klas en de onderwijsmethodes te brengen door het gebruik van technologieen.

De samenwerking met European Schoolnet heeft geleid tot het Acer-pilotproject in zes Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk) en de deelname van 60 klassen in het voortgezet onderwijs. Aan het begin van het nieuwe schooljaar steeg het aantal deelnemende klassen, en kwam op 240, met in totaal ongeveer 10.000 leraren en leerlingen. Elke klas kreeg een netbook per leerling en een notebook voor elke leerkracht om alle lesactiviteiten op een technologische manier met elkaar te helpen delen. Technologische hulpmiddelen zijn namelijk geen instrumenten meer die moeten worden bestudeerd, maar waarmee moet worden geleerd.

Doel van het project is om nieuwe interactieve modi tussen leraren en leerlingen te introduceren via IT. Technologie is een kostbare hulpbron in het onderwijs: het gebruik van technologie kan de toegepaste methoden aanvullen en soms verbeteren. IT-infrastructuren zullen de drijvende kracht worden achter het scheppen van nieuwe kansen voor interactie in schoolomgevingen en toegang tot bestaande inhoud vergemakkelijken.

Het netbookproject van Acer en EUN: evaluatierapport
De evaluatie van de pilot fase van het project van Acer en EUN is nu beschikbaar in het rapport Acer-European Schoolnet Educational Netbook Pilot. Deze analyse zal Acer en EUN helpen een diepgaand inzicht te krijgen in de manier waarop technologie zich het beste leent voor pedagogische behoeften.
In de pilot wordt onderzocht hoe de invoering van netbooks en één-op-één pedagogiek in scholen een impact kan hebben op de processen die een rol spelen bij het onderwijzen en leren, zowel in als buiten school. Deze pilotevaluatie richt zich vooral op angsten en verwachtingen van leerkrachten ten aanzien van het gebruik van netbooks in de klas en de manier waarop zij de waarde van de netbooks in een educatieve omgeving ervaren. Op basis van de resultaten in het evaluatierapport kunnen wij stellen dat netbooks in scholen de juiste keuze zijn. Met zijn enorme mogelijkheden wordt de computer gezien als een waardevolle bron voor het onderwijs, individueel of in groepen, op school of thuis. Duidelijk is in elk geval dat het project van Acer en EUN briljant is geslaagd voor de experimentele fase en klaar is om verder te gaan.

 

Download hier het volledige rapport!
 

ASPIRE ONE E100: NETBOOK SPECIAAL VOOR SCHOLIEREN

Dun, licht, stijlvol en een lange batterijduur: kortom, alle kenmerken die deze netbook ideaal maken voor gebruik op school en door scholieren.

» Cover: als optie is er een rubberen cover verkrijgbaar die de in het oog springende metallicblauwe behuizing van de netbook beschermt tegen de slijtage van dagelijks intensief gebruik. De cover kan door de school of door de leerlingen worden verfraaid met tekeningen of zeefdrukken, bijvoorbeeld het schoollogo. De Aspire One E100 beschikt tevens over een speciaal vakje waar de leerlingen hun naamplaatje in kunnen doen, om verwarring te voorkomen.

» Dual boot: de directheid en snelle verbinding van Android voor snelle toegang tot internet, e-mail en sociale netwerken, in combinatie met de uitgebreide en betrouwbare productiviteitsmogelijkheden van een Windows®-omgeving. Met een klik wordt er van besturingssysteem gewisseld!

» Batterijduur: met een batterijduur van 8 uur op een acculading biedt de netbook ongekende vrijheid en is het niet nodig om in de klas op te laden, waar immers maar een paar stopcontacten zijn, en gaan ze evenmin onder de les uit.

» Grootte en gewicht: superdun (slechts 24 mm) en licht - de netbook weegt ongeveer een kilo.

» Processor: de netbook heeft een Intel® Atomprocessor en de mogelijkheid voor maximaal 1GB DDR3-geheugen, om een snelle werking te verzekeren. Bovendien heeft de harde schijf een capaciteit van 250GB en is er een multi-in-one kaartlezer voor extra opslag en de mogelijkheid om bestanden te delen.

De Aspire One E100 is door Acer speciaal voor het Education-project ontworpen en biedt de voordelen van direct gebruik, draagbaarheid en goede ergonomische eigenschappen.
De Aspire One E100 introduceert een nieuwe manier van interactie tussen docenten en leerlingen en staat voor een innovatieve manier van lesgeven en leren!

 

Om je aan te melden voor de "Acer Education" nieuwsbrief klik hier!
Acer Logo