Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Een Leven Lang Leren met eTwinning

Zin om uw lessen een Europese dimensie of een technologische toets te geven? Met eTwinning kan u online samenwerken met collega's in heel Europa. Uw leerlingen kunnen hun favoriete communicatiemiddelen gebruiken én krijgen een bredere kijk op de leerstof en Europa.

Dit voorjaar biedt eTwinning een gevarieerd en gratis navormingsaanbod aan. Er staan lokale workshops voor starters, een workshop online samenwerken, een studienamiddag voor directeurs en pedagogische begeleiders, een terugkomdag voor deelnemers aan een PDW en een buurlanden contactseminarie op het programma.

Doe aan professionele ontwikkeling en ga met nieuwe ideeën naar de klas! Schrijf u vandaag nog in.

Deelname is gratis. Inschrijven kan via mail naar info@etwinning.be. Vermeld de workshop, uw naam, functie en schoolgegevens. Meer informatie op www.etwinning.be .

Workshops voor starters 

Is eTwinning eerder nieuw voor u of wilt u de draad oppikken en inspiratie opdoen, kom dan naar een van onze lokale workshops. U leert er hoe u een buitenlandse partner kan zoeken en welke mogelijkheden het gratis samenwerkingsplatform biedt.
Tijdens de workshop maakt u kennis te maken met enkele authentieke praktijkvoorbeelden en we geven u ook de kans om tijdens een hands on sessie de onlinemogelijkheden van eTwinning voor projectsamenwerking te leren kennen.

Woensdag 16 maart 2011 – van 14.00u tot 16.30u:
Kantoor Klascement – Sint-Pietersaalststraat 38 – Gent (wandelafstand station Gent-Sint-Pieters)

Woensdag 20 april 2011 – van 14.00u tot 16.30u:
Gebouw Anna Bijns (lokaal Jacob Jordaens) – Lange Kievitstraat 111-113 – Antwerpen (naast Centraal Station)

Workshop onlinesamenwerken 

Tijdens deze workshop staan we stil bij de technische aspecten om een onlineproject te organiseren en goed te laten verlopen.
Volgende vragen krijgen een antwoord:  Hoe plant u afspraken met uw projectpartners? Welke mogelijkheden zijn er om te communiceren? Hoe kunt u digitaal samenwerken aan hetzelfde project?
Deelnemers aan de workshop hoeven helemaal geen ICT-experten te zijn of enige voorkennis te hebben.

De workshop vindt plaats op donderdag 24 maart van 14.00u tot 16.30u.
Locatie: Ferrarisgebouw – Koning Albert II – laan 20 – 1000 Brussel (vlakbij station Brussel-Noord)

Studienamiddag voor directeurs, ondersteuners en beleidsmakers 

eTwinning nodigt schooldirecties, beleidsmakers en ondersteuners uit voor een studiemiddag over eTwinning op donderdag 7 april 2011 van 13.30 tot 16.30 in Antwerpen.
Hoe maak ik leerkrachten enthousiast voor een internationaliseringsproject? Hoe kunnen scholen ICT in de klaspraktijk integreren? Hoe werken scholen aan een internationaliseringsbeleid?  En hoe kan eTwinning daarbij helpen?
Deze en nog meer vragen komen aan bod tijdens de kosteloze studiemiddag voor pedagogisch begeleiders, inspecteurs, directeurs en coördinatoren in Antwerpen.

De studienamiddag vindt plaats in het Anna Bijns gebouw in Antwerpen, vlakbij het centraal station.

Terugkomdag deelnemers PDW

Op woensdag 27 april 2011 nodigen we alle deelnemers van een eTwinning Professional Development Workshop of een contactseminarie uit voor een terugkomdag.  Wij bieden u verdere ondersteuning voor uw projectwerk en een blik op de nieuwe mogelijkheden van eTwinning. Voor elke deelnemer staat er een interessante workshop op het programma. De bedoeling is dat u naar huis gaat met nieuwe ideeën, enthousiasme en een antwoord op al uw praktische en inhoudelijke vragen.

Locatie: Ferrarisgebouw – Koning Albert II – laan 20 – 1000 Brussel (vlakbij station Brussel-Noord)
De terugkomdag start om 13.00 en eindigt om 16.30.

Contactseminarie buurlanden

Van 13 tot 15 mei 2011 organiseert eTwinning een contactseminarie met de buurlanden voor leerkrachten uit het basisonderwijs en secundair onderwijs. Tijdens dit seminarie komt u alles te weten over eTwinning, internationale samenwerking en ICT-integratie in de klas. Bovendien krijgt u de kans contacten te leggen met Europese collega's en een project op te starten.

Het seminarie vindt plaats in Lille (Frankrijk). Er zullen 80 leerkrachten deelnemen uit België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Deelname is kosteloos.

eTwinning is een actie van het programma Comenius. Dit maakt deel uit van het “Programma voor Levenslang Leren” van de Europese Unie.