Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Gratis naar de film dankzij jouw inzet en bioscopen met scholenaanbod

Beste lid van KlasCement,

Ook dit schooljaar kan je met jouw inzendingen bij KlasCement leuke prijzen winnen, waaronder een duoticket voor één van de filmzalen hieronder. We kunnen jou dus niet alleen aanraden om veel en waardevol lesmateriaal te delen via KlasCement, maar zeker ook om eens een bezoek te brengen aan (de website van) onderstaande bioscopen. Speciaal voor scholen hebben ze een heel interessant jongerenprogramma, vaak met begeleidende lesmappen. Verduister de kamer, neem even de tijd en klik door …

De Haan

Cinema Rio


Cinema Rio is pure filmnostalgie. Het is het toonbeeld van de oude buurtbioscoop. Cinema Rio lijkt wel een steengeworden protest tegen de gigantische bioscoop complexen en onze tijdgeest in het algemeen. Maar dat maakt nu net de charme uit van deze bioscoop. Het programma volgt dezelfde trend als de megacomplexen met dezelfde recente films en met uitzondering dat hier ook de alternatieve-producties aan bod komen.

Meer info vind je op: http://www.facebook.com/group.php?gid=266765490000.  

 

Kortrijk

Cinema Budascoop

 
De Budascoop biedt een alternatief voor het eerder commerciële aanbod.

Voor scholen organiseren we i.s.m. Lessen in het donker een filmprogramma waar we leerlingen van basis- en secundair onderwijs laten kennismaken met film. We voorzien bij elke filmtitel een uitgebreide lesmap die als leidraad kan dienen voor een creatieve analyse in de klas. Meer info over dit programma: http://www.lesseninhetdonker.be/locatie.php?id=6
Regelmatig organiseren we ook filmprojecten, de Franse en Spaanse filmweek. Hiervan zijn ook lesmappen beschikbaar.

Voor meer info over het filmaanbod : www.budakortrijk.be
Info en reservatie: info@budakortrijk.be 

 

 

Brugge

Cinema Lumière
Sinds haar oprichting in 1997 is Cinema Lumière een begrip geworden in Brugge. Deze stadsbioscoop bij uitstek programmeert zowel Arthouse films als zogenaamde Cross Over Cinema (Slumdog Millionaire, The Reader, The Wrestler...) Naast deze reguliere programmering komen elk schooljaar meer dan 10.000 leerlingen in het kader van Lessen in het Donker of via een rechtstreekse boeking bij Lumière naar de bioscoop. Speciaal voor scholen startten we dit voorjaar met een website waar extra informatie over de scholen programmering te vinden is: www.cinema-lumiere.be.

 

Gent

Cinema Sphinx
Sphinx is arthouse cinema, gelegen in centrum Gent en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben 5 zalen met een capaciteit van 50, 130 of 240 zitplaatsen. Sinds jaren hebben wij ervaring met schoolbezoeken. Met de lerarenkaart geniet u bij ons korting. Ons aanbod is vooral gericht op Europese films, niet-westerse films en onafhankelijke producties uit de VS. Daarbij hebben we altijd oog voor vormelijke en inhoudelijke kwaliteit. Voor een schoolbezoek kan u putten uit ons weekaanbod. Daarnaast hebben wij speciale filmreeksen zoals 'Lessen in het Donker' en 'De kijkdoos'.

Voor alle vragen kan u terecht bij: scholen@sphinx-cinema.be.
Meer info vind je op: sphinx-cinema.be.

 

Mechelen - Turnhout - Lommel - Aarschot

Cinema Utopolis
Educatieve én ontspannende films bij Utopolis, want leren doe je niet alleen op school

Helemaal meegesleept worden door een boeiend levensverhaal of gewoon lekker griezelen in het donker: in de filmzaal kan het allemaal. Film wekt werelden tot leven, en daar kunnen ook uw leerlingen van leren, én van genieten. Of het nu gaat om een educatieve film of een paar uurtjes pure ontspanning: bij Utopolis zit u gebeiteld voor een complete filmervaring. Zo geeft u uw lessen nét dat tikje meer mee.

Voor meer informatie, bijkomende inlichtingen en reservaties kan u steeds contact opnemen met
mevrouw Kris Massant via 015/55.77.33 of kmassant@utopolis.com.

 

Antwerpen

Cinema Cartoon's
In Cinema Cartoon's kan je terecht voor het volledige programma van Lessen in het donker. Alle films die in deze brochure staan en ook die van de voorbije jaren zijn op aanvraag vertoonbaar. Samen met de school wordt gezocht naar een geschikte dag waarop de film van uw keuze vertoond kan worden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal en film. Reservatie en info Britt Eynatten 03/231 09 31 of b.eynatten@cartoons-cinema.be

Cartoon’s biedt u buiten Lessen in het donker ook de kans andere films te komen bekijken begeleid door een pedagogisch dossier voor basisonderwijs en secundair onderwijs.
Indien u geïnteresseerd bent, kan u ons altijd contacteren op het nummer: 03/231 09 31 (tijdens de kantooruren) of via e-mail: b.eynatten@cartoons-cinema.be.