Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

It’s not a game, it’s your life!

Op 8 februari 2011 is het weer Safer Internet Day: de dag waarop onder auspiciën van de Europese Commissie veilig internetgebruik in de kijker gezet wordt. Met als thema “It’s not a game, it’s your life!” legt deze achtste editie het accent op je digitale of virtuele leven. Want of het nu gaat om virtuele werelden, online games of sociale netwerken, hun digitale identiteit is een belangrijk onderdeel geworden van het leven van kinderen en jongeren. En net als elk jaar is voor België Child Focus, als ‘Belgian Safer Internet Centre’, op post!

Child Focus is organisator en coördinator van de Safer Internet Day in België en moedigt iedereen aan om op 8 februari 2011 één of meerdere acties rond veilig internetgebruik te organiseren. Ook scholen zijn hierin een heel belangrijke partner! Zou het niet geweldig zijn mocht in alle Belgische scholen op Safer Internet Day extra aandacht aan het thema e-safety gegeven worden? Wil jij ook een les, lessenreeks of activiteit met de hele school wijden aan Safer Internet Day? Je vindt heel wat direct bruikbaar pedagogisch-didactisch materiaal op http://www.clicksafe.be/leerkrachten/nl/materiaal/.

Om aan de wereld te tonen wat er leeft in België, heeft Child Focus op www.clicksafe.be een coördinatie- en uitwisselingsplatform gecreëerd. Schrijf dus zeker je les of activiteit in op het e-platform: http://www.clicksafe.be/sid/nl/ . Op deze pagina worden alle activiteiten gecentraliseerd en kan iedereen die wil met een simpele muisklik te weten komen wat er in zijn of haar buurt georganiseerd wordt. Eens geregistreerd bent, ontvang je van Child Focus de “SID-Kit” met nog wat extra materiaal.

SID2011

 

Childfocus Stopchildporn Clicksafe