Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

ICTDAG19 Thema: Jongeren & ICT / (Serious) gaming - Heb je suggesties?

Beste lid van KlasCement,

Op maandag 7 februari wordt de 19de ICT-praktijkdag georganiseerd. Deze keer in de Katholieke Hogeschool Leuven en in de computerklassen van Heilig Hart Heverlee. We kunnen 750 deelnemers ontvangen.

Inschrijven

Inschrijvingen zullen starten op of omstreeks 7 december. Zet je maar al in de startblokken, want zoals trouwe bezoekers weten schrijven er zich de eerste 6 uur al meteen ongeveer 300 deelnemers in en zijn sessies als Joomla, Drupal, Virtualbox, Prezi, Iumi, Web2.0, ... heel snel volzet. Bovendien hopen we dat de ICT-dag volzet is voor de kerstvakantie. Dat komt de organisatie ten goede. Wie voor 25 december inschrijft, betaalt 60 euro. Daarna 70 euro.

Thema: Gaming - Ideeën en sessies zijn welkom!

We besloten intussen om - naast het klassieke aanbod - enkele sessies te plannen rond het thema 'Jongeren en ICT / (Serious) gaming'. We spelen met ideeën rond de 'Kinect', Gamemaker, MonkeyTales, Internetspel 'Trek je plan', Poverty is not a Game, Vlajo Challenge, ... Heb je weet van andere projecten rond (serious) gaming of spelenderwijs leren OF denk je zelf uit je praktijkervaring tips te kunnen delen (zelfs mits vergoeding)? Mail ons dan met elk voorstel! Presentaties of workshops (aan de computer) duren 2,5 uur. Maar als je maar 20, 5 of 2 minuten kan vertellen, ben je ook welkom!

Teachmeet

Nieuw en uniek op de komende ICT-praktijkdag: de eerste echte Teachmeet. Tijdens een Teachmeet kan je in 5 of 2 minuten heel kort jouw praktijkvoorbeeld brengen, oproep lanceren, idee uit de doeken doen, ICT-tip delen. Kort en krachtig. We vullen er 's middags één lesuur mee. Interesse? Schrijf in op 7 december als spreker en noteer bij de opmerkingen wat je bij de Teachmeet wenst te vertellen. De plaatsen zijn beperkt!

ICT-beurs

De ICT-beurs gaan we net wat groter maken dan andere ICT-dagen. We hebben er de ruimte voor. Het is een extraatje voor wie zich inschrijft voor twee sessies. We proberen elke ICT-firma en alle ICT-aanbod van uitgeverijen er te tonen.

Prijsuitreiking

KlasCement oganiseert 's middags de prijsuitreiking van de wedstrijd 'Digitale bordlessen' in de sessie 'Hoe maak je een goede digibordles?'.

Besluit

#ICTDAG19 wordt weer een hoogtepunt. Een niet te missen ICT-evenement in Vlaanderen, Leuven op maandag 7 februari 2011.

Zie http://www.ictdag.be.

Tot dan!

Met vriendelijke groeten

Het ICTDAG Team

PS: 7 december ... dat is ook de dag waarop Clickx bekend maakt wie 'Site van het Jaar' wordt. We hebben de indruk dat er heel veel op KlasCement gestemd is geweest en danken jou nu al voor alle aanmoedigingen.