Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Steun het Byte Me!-project en klik mee tegen de digitale kloof!

Jaarlijks zet Telenet Foundation een project in de kijker dat de digitale kloof wil overbruggen. Op deze manier wil Telenet Foundation de digitale kloof extra onder de aandacht brengen en een vzw die zich inzet om de digitale kloof te verkleinen financieel ondersteunen.

Dit jaar heeft Telenet Foundation gekozen voor het Byte Me!-project. Byte Me is een samenwerking tussen Jeugdwerknet, vzw Jong en het IT-huis. De samenwerking zal resulteren in een speelse werkvorm, het NuGame, waarbinnen maatschappelijk kwetsbare jongeren de nodige technologische en structurele vaardigheden aanleren om in de socio-professionele wereld te functioneren. Jeugdwerkers kunnen het NuGame als vertrekpunt of als totaalpakket in het jeugdwerk gebruiken.

Op woensdag 24 november zullen alle Byte Me!-partners de handen uit de mouwen steken om de digitale kloof nog een extra in het daglicht te plaatsen. Van 8h tot 16h proberen ze zoveel mogelijk ‘kliks’ te verzamelen. Jullie kunnen op een heel eenvoudige manier ook een steentje bijdragen en een digitale kloof project een duwtje in de rug geven. Ga tussen 8h en 16h naar www.klikmee.be en klik. Elke klik levert het Byte Me!-project één euro op met een maximum van 15 000 euro. Zeg het voort en klik massaal voor digitale inclusie!