Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

 • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
 • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Neem deel aan een Europees project met educatieve videoclips

Beste KlasCement-lid,

In het kader van het Europees project EduTubePlus start KlasCement in oktober met een scholenproject.

GEZOCHT: Vijf leerkrachten (uit lager of secundair)
CRITERIUM: Bereid zijn om met korte educatieve videoclips in de klas te werken.
PERIODE: Oktober 2010 tot februari 2011


ONS AANBOD

 1. Nascholing over het maken van goed videomateriaal
 2. Een videocamera ter beschikking gedurende een maand
 3. Toegang tot een nieuw online platform met duizenden educatieve videoclips uit Europa
 4. Uitwisseling van expertise op vlak van video in de klas
 5. Kans op deelname aan een Europese conferentie in Athene

ONZE VERWACHTINGEN

 1. Beschikbaar op zaterdag 2 oktober 2010
  De deelnemende leerkrachten krijgen van KlasCement een gratis nascholing over het werken met een videocamera. Je leert de praktische kneepjes ervan kennen en weet waar op te letten bij het maken van een goede (korte) videofilm.
 2. In oktober/november maak je op basis van die introductie een eenvoudige korte clip die in de klas, in een les gebruikt kan worden. Dit zal iets vrij makkelijk mogen zijn. In december neem je wat tijd voor een eventuele montage en deel je het resultaat online via KlasCement en via het EduTubePlus-platform.
 3. Van oktober tot januari verken je een online platform waar duizenden korte educatieve videoclips worden aangeboden en dat enkel toegankelijk is voor deelnemende scholen. De bedoeling is om enkele clips te gebruiken in je klas of in je les en er eventueel een les rond te maken. Via maandelijkse enquêtes volgen we op hoe de reacties zijn en wat de ervaringen zijn met het platform en de kwaliteit van het aanbod. Ook leerlingen worden kort bevraagd. De enquêtes zijn Engelstalig, die voor leerlingen zijn Nederlandstalig.
 4. Via een forum overleggen we met elkaar en met scholen uit andere landen.
 5. Tussen 2 en 5 februari 2011 bieden we een slotevenement aan in Athene waar alle partners van dit Europese project elkaar ontmoeten en waar ook leerkrachten uit andere landen aanwezig zijn. Eén of twee leerkrachten uit Vlaanderen zullen ook meekunnen.

TAAL

Voor leerlingen is Engels niet vaak nodig, ook lager onderwijs mag en kan zeker deelnemen! Voor leerkrachten is het nodig de Engelse taal te verstaan. Schrijven is minder vaak nodig (enkel beperkt in de enquêtes). Spreken is niet nodig, behalve voor wie meegaat naar het slotevenement. Jij misschien?

OVERTUIGD?

Denk je dat je wel een drietal lesonderdelen hebt waarin een korte instructieclip nuttig kan zijn? Ben je bereid om te surfen door een databank vol educatief bruikbare filmpjes? Zie je er niet tegenop om verslag uit te brengen via enquêtes? Heb je altijd al gedacht een cursus te volgen over het maken van video? Ben je bereid tijd te stoppen in dit project? Zie je Athene wel zitten? Ga de uitdaging aan!

REAGEER VOOR 10 SEPT!

Contacteer ons. Vertel in je mail over jezelf, vermeld je school en je functie op school, je eventuele andere projecten, je eventuele ervaring (niet verplicht) met video en waarom je denkt dat we jou zeker moeten selecteren. Doe dit zeker voor vrijdag 10 september! Je krijgt heel spoedig reactie en wordt dan op zaterdag 2 oktober verwacht voor de videotraining en introductie in het project.