Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Solliciteer NU voor projectcoördinator bij het IT-HUIS

Het project IT-huis werd op 1 januari 2009 opgestart i.s.m. de Telenet Foundation. De oprichting van het IT-huis kadert binnen de doelstellingen van KlasCement.

Het IT-huis heeft als hoofddoelstelling het creëren van digitale kansen door technologie toegankelijker te maken voor digitale kansengroepen. Deze hoofddoelstelling wordt uitgewerkt aan de hand van vier trajecten: iSchool, iBuurt, iBib en iThema.

Als projectcoördinator bouw je met de steun van het KlasCement team dit project verder uit.

Begin: Bij voorkeur augustus 2010 (eventueel september 2010)
Einde: Project loopt minstens tot 30 juni 2011
Opdracht: voltijds
Werkplaats: Gent, kantoor KlasCement: IT-Huis, Sint-Pietersaalststraat 38 - 9000 Gent

Takenpakket:

  • Binnen het traject iSchool begeleid je scholen bij het opzetten van PC- en internetinitiatie op school. Je verzorgt de nascholing omtrent ‘ICT en kansengroepen’ (ism CBE Gent-Meetjesland-Leiland); volgt de voortgang op de scholen op en begeleidt hen bij de voorbereiding en uitvoering van het project; verzocht de evaluatie; en je nodigt nieuwe scholen uit voor het project.
  • Binnen het traject iBuurt coördineer je verschillende buurtprojecten in Oost-Vlaanderen. Deze taak omvat het zoeken van geschikte lesgevers; samenstellen van lesmateriaal op basis van www.digikriebels.be; onderhouden van contacten met de buurtorganisaties; evalueren van buurtprojecten; en nieuwe buurtprojecten opzetten in samenwerking met partners.
  • Binnen iBib, de digitale uitleendienst, ben je samen met een KlasCement-collega verantwoordelijk voor het beheren van de digitale bibliotheek (40 laptops, 2 beamers, 10 fototoestellen & 1 videocamera). Dit houdt in dat je de iBib promoot; de binnenkomende reservaties vastlegt in de agenda; de materialen klaarzet op het moment van afhalen; en ze controleert bij terugbrengen.
  • Binnen iThema ontwikkel je tweemaandelijks samen met een KlasCement-collega - heel eenvoudig lesmateriaal. De bedoeling is complexe maar populaire thema’s om te zetten in een duidelijke brochure in beeld en niet teveel taal (voorbeeld: de sociale netwerksite Facebook). Je staat in voor de ontwikkeling en verspreiding van de iThema’s.

Solliciteer voor 9 JULI 2010 via mail naar sollicitaties@klascement.net

Lees meer over deze vacature op de infopagina.


i.s.m.