Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Voor leerlingen met interesse in design en/of het ingenieursberoep

“De wereld aan je voeten!” tracht leerlingen uit de derde graad te helpen om een zicht te krijgen op ondernemen, innovatie en technologie en op mogelijke loopbanen in deze context. De meeste van deze activiteiten vinden plaats binnen de lesuren en sluiten aan bij de vakoverschreidende eindtermen.

Momenteel organiseert de afdeling “Vrouw én Ingenieur" van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging i.s.m. “De wereld aan je voeten!”, het Materials Research Center van de K.U.Leuven en SECO een activiteit voor leerlingen buiten de lesuren. Bedoeling is op aantrekkelijke manier aantonen hoe belangrijk maar ook tof en interessant het ingenieursberoep kan zijn en het belang van materialenkennis bij design. Uw leerlingen uit de derde graad kunnen hieraan gratis deelnemen al dan niet onder (uw) begeleiding.

DESIGN MEETS MATERIALS: voor leerlingen met interesse in design en/of het ingenieursberoep

Woensdag 17 maart - 15.00 uur – Designcenter De Winkelhaak - Antwerpen

Programma

  • Bezoek aan de materialenbibliotheek (enig in België!). Hier komen experts en ontwerpers snuisteren tussen de laatste nieuwe materialen
  • Interactieve voordracht van Nedda El-Asmar, in 2007 "Belgisch Designer van het jaar", u zeker bekend als ontwerpster van o.a. de bekleding van het interieur van het wetenschappelijk station Princess Elisabeth in Antarctica en prof. dr. ir. Ignace Verpoest, voorzitter van het Leuven Materials Research Center. Samen leggen zij uit waarom kennis van materialen voor kunstenaars en designers zo belangrijk is.
  • Snacks en drinks waarbij de leerlingen aan ingenieurs vragen kunnen stellen i.v.m. de studierichting, job en de 1001 ontwerpen waarbij hun kennis en inzet onmisbaar is.

Download gerust de affiche voor scholen of de flyer voor geïnteresseerde leerlingen.
Online inschrijven kan via de website van De wereld aan je voeten.

Tot 17 maart!