Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

ThinkIdee 2010: Je idee is een netbook waard!

 

KlasCement en Oracle slaan weerom de handen ineen. Samen organiseren we de wedstrijd ThinkIdee 2010. Voor de derde keer dagen wij alle leerkrachten uit het Vlaamse basisonderwijs (inculsief buitengewoon basisonderwijs), het Vlaamse Buitengewoon Secundair Onderwijs én studenten van de opleiding 'bachelor onderwijs, basisonderwijs' uit om met originele, inspirerende en verrassende projectideeën te komen die binnen de online projectomgeving ThinkQuest Projects in de klas kunnen worden uitgevoerd. Geen idee is ons te gek! Integendeel. En het hoeft ook niet voor de computerles te zijn. Rekenen, taal, geschiedenis, het mag allemaal! Klim dus snel in de pen en laat ons weten hoe een online projectomgeving in jouw klas het verschil kan maken. Misschien win je wel een schitterende netbook.

Hoe deelnemen?

De wedstrijd gaat op 1 februari 2010 van start en loopt tot 30 april 2010. Alle ideeën zijn welkom! Het enige wat telt is dat ze in de klas uitvoerbaar zijn en leerlingen belangrijke vaardigheden bijbrengen zoals samenwerken, kritisch denken, communicatie, creativiteit en zelfontplooiing. Het idee hoeft niet getest of bewezen te worden in een klassensituatie of op de ThinkQuest Projects-omgeving, maar het spreekt voor zich dat uitgewerkte ideeën wel overtuigender werken.

Ideeën indienen kan tot 30 april 2010 bij Domien Paumen, projectverantwoordelijke ThinkQuest Projects. Dit kan per e-mail naar Mail ThinkQuest. Beperk je idee tot drie A4'tjes. Het staat de inzender vrij om bijkomende informatie en voorbeelden ook in een ander formaat (presentatie, website, ThinkQuest Project website,…) naast de max. drie A4'tjes aan te bieden. Elke deelnemer mag maximaal drie ideeën indienen.

De wedstrijd staat open voor alle leerkrachten (of een team van leerkrachten) verbonden aan een Vlaamse basisschool (inclusief BuSO) en voor studenten van de lerarenopleidingen (afstudeerjaar) die leiden tot een lesbevoegdheid in het basisonderwijs.

Een deskundige jury zal zich over alle inzendingen buigen. De beste en meest innovatieve ideeën worden ter beschikking gesteld aan het hele onderwijs. De winnaars worden bekendgemaakt in mei op de website van KlasCement.

Het volledige reglement lezen?


Prijzen

De laureaten van ThinkIdee worden dit jaar beloond met een NETBOOK. Op deze manier wordt het idee (over)draagbaar, in en buiten het klaslokaal.

3x ACER Aspire One 532

Informeer je over Acer Netbooks.


Extra prijs: Gratis deelname aan de ICT-praktijkdag

De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt op de 17de ICT-praktijkdag op 25 mei 2010 in de Hogeschool Gent. Ze mogen bovendien geheel gratis twee navormingen kiezen uit het aangeboden pakket.

 

Over ThinkQuest Projects

ThinkQuest Projects (TQP) is een vrolijke, gebruiksvriendelijke en gratis online projectomgeving, ontwikkeld om leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs via collaboratief leren samen te brengen. Met dit initiatief zorgt Oracle Education Foundation voor een veilige schoolomgeving, maar dan op de computer, zonder reclame, spam, ongepaste taal of foto’s en ongenode gasten. Leerlingen kunnen er zélf interactieve webpagina’s bouwen, online discussiëren en samenwerken aan projecten binnen de klas, school of op (inter)nationaal niveau. Met TQP vergaar je nuttige kennis in groepsverband. Het maakt van de leerlingen echte multimedia-auteurs. Leerlingen leren samenwerken en leren samen leren. Het internationale karakter kan het contact met andere culturen bevorderen.

TQP onderscheidt zich van de meeste elektronische leeromgevingen omdat het ook en vooral een webomgeving is. Dit betekent dat het vooral de kinderen zijn die (onder deskundige begeleiding) aan hun kennis bouwen.

Een account op ThinkQuest Projects aanvragen

KlasCement kan voor jouw school snel en eenvoudig een schoolaccount aanvragen, zodat je jouw idee kan uitwerken met je leerlingen. Want een uitgewerkt idee zegt meer dan een idee op papier.

Meer informatie? Stuur een bericht naar Mail Domien en je kan al snel aan de slag.

Een opleiding in ThinkQuest Projects?

Tijdens de komende 17de ICT-praktijkdag op dinsdag 25 mei 2010 te Gent, zal er ook weer een sessie ThinkQuest Projects op het programma staan. Hou de website ICTPRAKTIJKDAG in de gaten om je in te schrijven (vanaf midden maart) of stuur een bericht naar Mail Domien.