Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Gratis naar de film dankzij jouw inzet en bioscopen met scholenaanbod

Beste lid van KlasCement,

Ook dit schooljaar kan je met jouw inzendingen bij KlasCement leuke prijzen winnen, waaronder een duoticket voor één van de filmzalen hieronder. We kunnen jou dus niet alleen aanraden om veel en waardevol lesmateriaal te delen via KlasCement, maar zeker ook om eens een bezoek te brengen aan (de website van) onderstaande bioscopen. Speciaal voor scholen hebben ze een heel interessant jongerenprogramma, vaak met begeleidende lesmappen. Verduister de kamer, neem even de tijd en klik door …

 

Limburg: Euroscoop

Euroscoop is een bioscoop met drie vestigingen : Genk, Maasmechelen en Lanaken Elke dinsdag Movie Day : films aan 4 € Ook mogelijkheid tot schoolvoorstellingen buiten de gewone programmatie uren : Prijs per leerling 4 € met een minimum van 100 leerlingen (per 15 leerlingen is één leerkracht gratis) Voor meer informatie kan u terecht op onze website: www.euroscoop.be.

 

Limburg: The Roxy Theater

Als enige buurtcinema van Limburg brengen we in onze 3 gezellige zalen in Koersel-Beringen een ruim aanbod van commerciële- en alternatieve films. Schoolvoorstellingen zijn mogelijk aan een gunstig tarief. We staan steeds open voor jullie specifieke aanvragen en geven ook suggesties. Voor bepaalde films zijn er ook lesmappen beschikbaar. Voor de juiste programmatie, speciale acties en avant premières surf naar: www.theroxytheatre.be of mail naar: theroxytheatre@telenet.be.

 

Limburg: ElaN Filmavonden

Elke maandagavond om 20u30 vertoont ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel een film uit het niet-commerciële circuit, met wat heel wat extra’s om het de echte liefhebber naar zijn zin te maken. Zo programmeert ElaN onder meer nationale avant-premières, thema-avonden, extra large vertoningen en Blind Dates. Bovendien wordt elke film gekaderd: een inleiding, een interview met regisseur, leden van de cast of een toonaangevend figuur uit het Vlaamse filmjournaille. Begonnen als een bescheiden initiatief waarbij ElaN vrienden, kennissen en klanten uitnodigde om wekelijks een film te bekijken, zijn de filmavonden uitgegroeid tot een van de referenties in het Vlaamse filmclubmilieu. Komt dat zien! Meer info vindt u op: www.elanfilmavonden.be.

 

Oost-Vlaanderen: Sphinx

Sphinx is arthouse cinema, gelegen in centrum Gent en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben 5 zalen met een capaciteit van 50, 130 of 240 zitplaatsen. Sinds jaren hebben wij ervaring met schoolbezoeken. Met de lerarenkaart geniet u bij ons korting. Ons aanbod is vooral gericht op Europese films, niet-westerse films en onafhankelijke producties uit de VS. Daarbij hebben we altijd oog voor vormelijke en inhoudelijke kwaliteit. Voor een schoolbezoek kan u putten uit ons weekaanbod. Daarnaast hebben wij speciale filmreeksen zoals 'Lessen in het Donker' en 'De kijkdoos'. Voor alle vragen kan u terecht bij: scholen@sphinx-cinema.be. Meer info vind je op: sphinx-cinema.be.


West-Vlaanderen: Budascoop

De Budascoop biedt een alternatief voor het eerder commerciële aanbod. Voor scholen organiseren we i.s.m. Lessen in het donker een filmprogramma waar we leerlingen van basis- en secundair onderwijs laten kennismaken met film. We voorzien bij elke filmtitel een uitgebreide lesmap die als leidraad kan dienen voor een creatieve analyse in de klas. Meer info over dit programma: www.lesseninhetdonker.be/locatie.php?id=6 Regelmatig organiseren we ook filmprojecten, zo in maart: de 12e editie van De Week Van de Franse Film. Ook hiervan zijn lesmappen beschikbaar Voor meer info over het filmaanbod: www.budakortrijk.be. Info en reservatie: info@budakortrijk.be.

 

West-Vlaanderen: Cinema Lumière

Sinds haar oprichting in 1997 is Cinema Lumière een begrip geworden in Brugge. Deze stadsbioscoop bij uitstek programmeert zowel Arthouse films als zogenaamde Cross Over Cinema (Slumdog Millionaire, The Reader, The Wrestler...) Naast deze reguliere programmering komen elk schooljaar meer dan 10.000 leerlingen in het kader van Lessen in het Donker of via een rechtstreekse boeking bij Lumière naar de bioscoop. Speciaal voor scholen startten we dit voorjaar met een website waar extra informatie over de scholen programmering te vinden is: www.cinema-lumiere.be.

 

Vlaams-Brabant: Cinema ZED

Cinema ZED (www.cinemazed.be), Leuvens veelzijdigste bioscoop, presenteert zowel gloednieuwe recente releases als filmklassiekers, knappe documentaires, de nieuwste jeugdfilms, opmerkelijke thematische reeksen of verrassende kortfilmcompilaties. Daarnaast heeft ZED geregeld filmfestivals te gast, zoals DOCVILLE en het Internationaal Kortfilmfestival (IKL). In ZED kan je ook als school terecht voor een gevarieerd filmaanbod. Je kan een film uit het maandelijkse programma komen bekijken of je kan onze filmfestivals bezoeken. DOCVILLE behandelt de meest uiteenlopende onderwerpen op een frisse manier en op IKL krijgen klein en groot de kans om filmpjes te bekijken in alle vormen. Tot slot kan je als school ook zelf titels naar keuze aanvragen. Mogelijkheden genoeg dus!

 

Antwerpen: Service Cinema 4 you

Uniek in België !!!
Cinema 4 You staat voor kwaliteit

Beleef de cinema zoals nergens anders Mega scherm, Dolby Digital sound. Daarnaast is onze zaal uitgerust met de allernieuwste luxezetels, aangevuld met tafeltjes. Ook de opstelling en het decor van onze zaal mag gerust gezien worden! Bij aankomst ontvangt u een afstandsbediening waarmee u tijdens de vertoning gemakkelijk uw bestelling kan doen, zonder dat u uw zitplaats hoeft te verlaten. Met maar liefst 2 meter vrije ruimte, kan u uiterst comfortabel van de film genieten en makkelijk even de benen strekken. Meer info: www.cinema4you.be