Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Hans Pieterson geeft economie aan 12 tot 16 jarigen. Hij won in Nederland de docent van morgen award 2008. Sinds deze zomer zet hij zich via zijn nieuw opgerichte bedrijf imeester in voor het onderhoud van het reken- en taalniveau van scholieren in deze leeftijd.

Rekenkist en Taalkist voor invallessen/opvuluren
In Nederland en Vlaanderen zijn sinds eind augustus al 130 Rekenkisten en Taalkisten besteld. Iedere kist bestaat uit 140 verschillende werkbladen, stevig gelamineerd, op 4 verschillende niveaus. Ook zitten er 5 antwoordboekjes in een kist en 4 schriften waar het resultaat in genoteerd kan worden. Deze kisten zijn bedoeld voor het opvullen van een les door een andere medewerker als de docent afwezig is. Het is zelfsturend, de docent of medewerker is slechts begeleider van het proces. Leerlingen komen naar voren, pakken een kaart (het niveau is aangegeven door de docent), maken de opgaven, kijken het zelf na, en noteren zelf een cijfer dat ze ervoor gehaald hebben in het speciale resultaatschrift.
Leerlingen kunnen helemaal zelfstandig aan de slag, het motiveert ze om zoveel mogelijk bladen te maken, en om goede resultaten op te schrijven. Leerlingen vergelijken hun resultaten ook met klasgenoten.
De kisten kosten 259 euro per stuk, inclusief BTW, exclusief verzendkosten.
Ga naar het bestelformulier.

rekenkist.nl en taalkist.nl: honderden extra oefeningen
Op rekenkist.nl en taalkist.nl staan nog meer oefeningen; leerlingen maken korte toetsen van steeds 15 vragen, en laten het door de computer nakijken. Deze oefeningen zijn net iets eenvoudiger dan die uit de kisten, en onder meer geschikt voor leerlingen die extra hulp nodig hebben. Ook te gebruiken samen met de kisten, ook te gebruiken zonder de kisten.
Een licentie kost 495 euro voor een hele schoollocatie, de licentie is geldig tot 01-08-2011.
Neem een kijkje op www.rekenkist.nl.
Neem een kijkje op www.taalkist.nl.

Spiekkaarten, doe-maar-na boekjes, strafschriften
Andere producten: spiekkaarten (A6 kaartjes, briefkaartdikte, met daarop uitleg om te bewaren, in een agenda te plakken), 15 cent per stuk, momenteel verkrijgbaar met uitleg: procenten, d of t schrijven, Duitse naamvallen, Duitse werkwoorden.
De doe-maar-na boekjes (12,95 per stuk) zijn nog meer taal- en rekenoefeningen, geen uitleg, alleen een voorbeeld dat de leerlingen steeds na moeten doen.
Het strafschrift is strafwerk waarbij ze ook nog eens een keer werken aan hun reken- en taalniveau.

En daar blijft het niet bij!
Hans Pieterson wil volgend jaar verder met materialen ontwikkelen. Naast zijn baan als docent economie. "Als ik in winkels kom en zie dat ze 'u betaald 10 euro' schrijven, weet ik, dat het nodig is om aandacht te besteden aan reken- en taalonderwijs", aldus Hans Pieterson. Alles wat hij maakt zit conform de Europese referentiekaders tussen niveau 1F en 2F, het basisniveau voor iedere volwassene.
Volgend jaar zal hij ook blijven werken aan zijn digitale scheurkalenders: www.rekenscheurkalender.nl en www.taalscheurkalender.nl.