Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Inleefreizen voor klassen

Bouworde vzw organiseert vrijwilligersvakanties voor jongeren tussen 15 en 30 jaar. Ook bestaande groepen kunnen deelnemen aan een sociaal, ecologisch of technisch bouwkamp. Zo kunnen klassen of andere groepen van leerlingen en leerkrachten tijdens een inleefreis aan vrijwilligerswerk doen in een paardenasiel in Polen, een school in Marokko, een camping voor mensen met een beperking in Frankrijk, enzovoort.

In 2009 namen al 14 klassen deel aan een bouwkamp. Voor deze groepen werken we op maat. Afhankelijk van de wensen, het budget en de grootte van de groep zoeken we de meest ideale plek om op bouwkamp te gaan.

Neem een kijkje op www.bouworde.be voor het aanbod voor groepen, vraag meer info of bestel de brochure! Geïnteresseerde directies en leerkrachten zijn welkom op de infosessie op woensdag 28 oktober om 14u in Leuven. Inschrijven kan bij ria@bouworde.be of op 016/25.91.44.

In tegenstelling tot de voorbije jaren kunnen jongeren vanaf 15 jaar in 2010 ook individueel aan een bouwkamp deelnemen. Indien u graag posters en flyers krijgt om dit aanbod bij uw leerlingen bekend te maken, horen we het graag! Wij zijn ook altijd bereid om een infosessie te geven over kansarmoede, vrijwilligerswerk en ons aanbod.

Foto’s van de bouwkampen kan je hier bekijken.