Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Dringende oproep: Zoektocht naar ICT-praktijkvoorbeelden 1ste graad SO

De vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent ontwikkelt een elektronische omgeving om basis- en secundaire scholen te ondersteunen bij het opstellen van een ICT-beleidsplan, met de ICT-eindtermen en de eigen onderwijsvisie van de school als uitgangspunt. Deze omgeving heeft de naam pICTos: plannen van ICT op school.

Dit schooljaar wordt pICTos voor (de eerste graad van) het secundair onderwijs geoptimaliseerd om nog beter in te spelen op de noden en de realiteit van de Vlaamse onderwijspraktijk. Zo zullen onder andere praktijkvoorbeelden (videofragmenten) worden toegevoegd die als inspiratiebron dienen voor leraren en schoolteams die met ICT aan de slag willen.

Het ontwikkelteam van pICTos is op zoek naar secundaire scholen die inspirerende voorbeelden kunnen aanleveren rond de integratie van de ICT-eindtermen. Werkt (een deel van) het lerarenteam een innoverend ICT-project uit? Zijn er op uw school inspirerende voorbeelden van ICT-activiteiten in de klas? Of heeft uw school een uitgewerkt beleidsplan rond de ICT-eindtermen dat als voorbeeld kan dienen voor andere scholen?

Het ontwikkelteam van de UGent is zowel op zoek naar concrete voorbeelden van ICT-gerelateerde activiteiten in de klas als naar voorbeelden van ICT-beleid op school. Indien u interesse heeft om mee te werken, kan u uiterlijk tegen 5 oktober een korte omschrijving van een ICT-praktijkvoorbeeld mailen naar elke.demuynck@ugent.be

Scholen die uitgekozen worden als praktijkvoorbeeld krijgen een deelname aan een pICTos-nascholing binnen het aanbod van REN Vlaanderen cadeau zodat zij gratis gebruik kunnen maken van deze elektronische tool.