Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nuBeste abonnee van de KlasCement KC&CO-nieuwsbrief,

Graag sturen we u dit aanbod door van Science Planet vzw.

 

Een intensieve wetenschapweek beleven in uw school?... Het kan!Science Planet ontwikkelde een speciale formule voor die leerkrachten die hun leerlingen werkelijk willen laten proeven van ieder aspect van de wetenschapswereld. Gedurende een week komen wij op bezoek in uw school. U en uw collega’s kiezen de onderwerpen uit die het meest aansluiten bij de leefwereld en interesses van uw leerlingen. Uw leerlingen ontdekken hoe het voelt om even een wetenschapper te zijn. Ze denken zelf na, voeren zelfstandig de proefjes uit en zoeken individueel of in groep naar mogelijke verklaringen voor een bepaald fenomeen. Dompel hen onder in twaalf verschillende wetenschappelijke labo’s en sta versteld van het kennen en kunnen van uw leerlingen!

  meer          

 
Voluit voor wetenschappen in uw klasScience Planet biedt een uitgebreid gamma aan workshops aan die we speciaal voor scholen uitgewerkt hebben. Ze worden aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de kinderen en worden gegeven door gespecialiseerde trainers. Tijdens deze workshops kunnen uw leerlingen zowel individueel als in kleine groepjes, boeiende wetenschappelijke experimenten uitvoeren met professioneel didactisch materiaal. We zijn er zeker van dat de basisprincipes van de wetenschap, zelfs de meest abstracte, op deze manier al heel wat duidelijker en aantrekkelijker zullen zijn. Profiteer nu van onze uitzonderlijke promotiestunt: de eerste 25 scholen die minimum twee ateliers bestellen krijgen er gratis een derde atelier bovenop. Wees er dus snel bij!

  meer          

 
Kunst en wetenschap eindelijk verenigdKunst en wetenschap… Al sinds mensenheugenis staan deze twee disciplines lijnrecht tegenover elkaar. Of je bent een kunstliefhebber, of je bent een wetenschapper. Science Planet en de Stichting Folon zijn samen aan tafel gaan zitten en creëerden voor u een volledige dag waarin het beste van allebei verenigd wordt. U zult al gauw merken dat deze werelden meer met elkaar gemeen hebben dan u op het eerste zicht zou denken. In de voormiddag brengen de leerlingen een interactief bezoek aan het museum dat volledig in het teken van de Belgische kunstenaar Folon staat. Na de lunch zetten we onze wetenschappelijke bril op. Waar komen kleuren vandaan? Hoe maak je appelblauwzeegroen met gele stippen erin? Hoe kunnen we kleurenmengsels brouwen en analyseren? Waarom zijn planten groen? Kom op bezoek met uw klas en ontdek het geheim van kleuren, natuurlijke kleurstoffen en vreemde mengsels.

  meer          

 
Met de hele klas een weekje de natuur inKasteel Les Sorbiers, gelegen aan de Maas, is de uitgelezen plek voor een bosklas met uw school. Voor heel wat leerlingen is de bosklas het hoogtepunt van het jaar! Samen met hun vrienden trekken ze voor enkele dagen de natuur in. Het mag hen dan uiteraard niet ontbreken aan coole activiteiten en spannende avonturen. Daarnaast wil u ze als leraar ook nog een aantal zaken bijbrengen. Via de twee themaweken “Gezondheid en Welzijn” en “Voluit voor wetenschap” probeert Science Planet aan deze wensen tegemoet te komen. Beide programma’s bieden zowel sport, natuur als wetenschap aan. Tijdens de natuurexploraties onderzoeken we de omgeving in al haar facetten. De nadruk ligt vooral op het doen en het zelf ontdekken. Kinderen blijven kinderen en dus is het belangrijk dat zij ook eens de beentjes kunnen strekken. Aan buitenactiviteiten alvast geen gebrek: een schattenjacht, een mountainbiketocht, een afvaart van de Maas, een natuurwandeling,… Het wetenschapsgedeelte wordt volledig verzorgd door Science Planet. Wij staan garant voor pedagogisch verantwoorde en educatieve, wetenschappelijke ateliers. Dit alles wordt begeleid door professionele en gepassioneerde monitoren die steeds voor u paraat staan.

  meer          

 
Er zit muziek in de wetenschappenScience Planet en het Muziekinstrumentenmuseum werkten voor u een onvergetelijke dag boordevol geluiden, klanken en muziek uit. Tijdens het eerste deel van de dag trekken de kinderen met een gids het museum in en nestelen ze zich tussen de instrumenten. Daar brengt de gids in zijn verhalen de instrumenten tot leven. De gids heeft steeds een resem instrumenten bij zich die hij kan laten klinken en waarmee de kinderen mogen experimenteren. Het is een interactief bezoek waar de kinderen leren luisteren naar muziek en actief meewerken. In de namiddag benaderen we muziek op een andere manier. Wat is dat eigenlijk geluid? Waar komt het vandaan? Hoe verspreidt geluid zich? Op deze en veel meer vragen zoeken de leerlingen het antwoord tijdens het wetenschappelijk atelier. Tijdens deze doe-activiteit ligt de nadruk vooral op het zélf ontdekken en ervaren. Uw leerlingen worden aan het werk gezet en moeten zelfstandig oplossingen of verklaringen bedenken voor een aantal fenomenen i.v.m. geluid.

  meer