Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Consultatie over de peilingresultaten 'Wiskunde 1ste graad SO'

In juni 2008 werd in een representatieve steekproef van secundaire scholen gepeild naar het bereiken van de ontwikkelingsdoelen wiskunde voor de B-stroom. Meer informatie over welke ontwikkelingsdoelen er precies werden onderzocht en hoe dat gebeurde, kan je vinden op de Curriculum-site. Je vindt er ook meer details over de resultaten.

De uitgangsvraag voor elke peiling is: Hoeveel leerlingen beheersen de eindtermen of ontwikkelingsdoelen?

Hoe zouden jouw leerlingen het er vanaf brengen?
De peiling in het beroepsvoorbereidend leerjaar (BVL) van het secundair onderwijs toont heel wisselende resultaten voor wiskunde. 'Rekenen met geld, dat kunnen ze wel'. Maar andere onderdelen van wiskunde lukken heel wat minder.

De voorbeeldopgave uit de peilingen vind je bij het KlasCement-artikel Consultatie over de peilingresultaten'Wiskunde in de eerste graad secundair onderwijs (B-stroom).

Wij willen weten wat jij van de peilingsresultaten vindt. Wat valt je op? En waarom? Laat je stem horen!

Stuur vandaag nog jouw ervaringen en suggesties over de resultaten van de peilingen in. Dit kan heel eenvoudig op de site van de consultatie van de peilingresultaten.

Wie reageert vóór 15 september (morgen!!), maakt kans op een prijs naar keuze ter waarde van € 50. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse Winkel