Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Erkenning voor materiaal over talensensibilisering en taalinitiatie

Beste KlasCementlid van het basisonderwijs,

Wij belonen inzendingen in verband met talensensibilisering en taalinitiatie Frans met een apart logo. En er zijn - zoals wel vaker bij KlasCement - ook enkele aanmoedigingscadeautjes te krijgen.

Waarom aan talensensibilisering en taalinitiatie doen?

In onze samenleving worden er meer thuistalen gebruikt dan vroeger en het is in die verander(en)de samenleving dat de kinderen in onze klassen (zullen) leven. Dus maken we kleuters en leerlingen gevoelig voor taal en talen, zelfs al zitten ze nu in een taalhomogene groep.
Talensensibilisering en taalinitiatie bereidt ze voor op het formele vreemdetalenonderwijs en op de lessen Nederlands en stimuleert een positieve houding tegenover taal en taalleren.

Heb je zelf lesmateriaal?

Deel je lesmateriaal over talensensibilisering en taalinitiatie Frans met je collega's van het basisonderwijs, schrijf een artikeltje in de categorie praktijkvoorbeeld of toon in een filmpje hoe jij kinderen gevoelig maakt voor taal en talen. KlasCement toont alle taalbijdragen en extra informatie over taal en onderwijs op de talensite www.delathoogvoortalen.be. Je meldt je aan met je KlasCementwachtwoord.

Niet zomaar een logo!

Bijdragen die aan bepaalde criteria voldoen, krijgen het logo . Er is een aantal prioritaire criteria vastgelegd en een aantal kenmerken die een meerwaarde opleveren. Bijvoorbeeld: motiverend, interactief, met didactische pluspunten.
Een moderatorengroep werkt samen met de Entiteit Curriculum van het Ministerie van Onderwijs om bijdragen af te wegen tegenover die criteria en het logo toe te kennen. Het is de bedoeling leraren op die manier te ondersteunen in kwaliteitsvol talenonderwijs.
Talensensibilisering en taalinitiatie Frans is het eerste thema waarvoor je logobijdragen kunt indienen.

Hoe komt je bijdrage in aanmerking voor het logo ?

Na goedkeuring van je inzending door KlasCement krijg je een bericht met het nummer van je bijdrage. Mail zowel onderwerp als nummer van de bijdrage naar hugo.vanheeswijck@ond.vlaanderen.be en bea@klascement.net. Bij die mail voeg je de bijdrage als bijlage toe.

Vind je op de talensite bijdragen die het logo verdienen?

Mail het nummer en het onderwerp van die bijdrage naar hugo.vanheeswijck@ond.vlaanderen.be en bea@klascement.net. Het nummer van de bijdrage zie je ook in de URL.

Omdat taal telt!