Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Onderzoek de school in? We vragen het aan de leraar.

Geachte leraar,

De laatste jaren bestaat er zowel in Vlaanderen als in Nederland veel belangstelling voor de wisselwerking tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk. Sommigen vinden dat er een echte kloof is tussen onderzoek en praktijk. Onderzoekers zouden te weinig rekening houden met de vragen die leven in de praktijk en leraren zouden hierdoor te weinig belangstelling tonen voor de resultaten die onderwijsonderzoek oplevert.

Maar is deze veronderstelling ook juist?
Is de relatie tussen onderzoek en praktijk werkelijk verstoord en is er sprake van een kloof?

De enige manier om hier achter te komen is door het aan de betrokkenen zelf te vragen. Daarom organiseert de Vakgroep Onderwijskunde van de Universiteit Gent hierover een online enquête bij leraren secundair onderwijs en onderzoekers. Dit onderzoek gebeurt in opdracht van de Nederlandse VO-raad.

We willen graag uw mening horen over verschillende soorten van onderwijsonderzoek. Aangezien onderwijsonderzoek een heel breed terrein is, staan we in deze enquête vooral stil bij de rol van onderwijsonderzoek bij het invoeren van onderwijsinnovaties op school.

Mogen we bij u een warme oproep doen om deze enquête in te vullen? Dankzij uw inbreng leren we de relatie tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk nog beter kennen.

Het beantwoorden van de vragen duurt niet langer dan vijftien minuten en er is bovendien een fantastische prijs te winnen! Misschien vult u toekomstige enquêtes wel in op een gloednieuwe laptop? Door uw deelname maakt u immers kans op een schitterende Inspiron Mini 10 van Dell.

Surf voor het invullen van de enquête en meer info naar: http://www.onderwijskunde.ugent.be/ilo/onderzoeksopvattingen/start.htm

Het invullen van de vragenlijst kan tot 30 juni.

Alvast bedankt voor uw bereidwillige medewerking en wij wensen u een schitterend einde van het schooljaar!!