Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

KC'99: KlasCement groeit snel

Beste lid van KlasCement,

Dag 2 van onze KlasCement Tiendaagse. We ontvingen gisteren al meer dan tien nieuwe bijdragen, ook van leden die nu hun eerste lesobject delen met jou. Hartelijk dank!

Sinds begin mei is ook het eerste lesobject voor de kappersopleiding een feit! Staat er voor jouw vak nog niet veel op KlasCement? Voeg dan zelf eens iets toe. Automatisch volgen collega's uit andere scholen op termijn je voorbeeld. En daar win je bij!

Deel dus ook eens wat lesmateriaal via www.klascement.net/toevoegen.  Je kan tot 20 mei filmtickets of filmDVD's winnen.

 

We zijn trots dat we dit jaar 11 kaarsjes mogen uitblazen en belichten vanaf 11 tot 20 mei elke dag één jaar uit ...

De geschiedenis van KlasCement: 1999

Al in 1999 had KlasCement meteen een eigen onderwijsforum, toen nog bij Yahoo en gemodereerd door de ontwerpers van het eerste uur: vrijwillige leerlingen en leerkrachten. Later stapten we over naar een forum bij MSN. Op dit moment heeft KlasCement geen discussieforum meer voor de bijna 40 000 leden. Nog even geduld ...

De achtergrond van de site van KlasCement bestond toepasselijk uit baksteentjes. Helaas heeft Waybackmachine deze lay-out niet meer in het archief.

TIP: Wens je de vroegere lay-out van een site (je schoolsite bv.) te zien, gebruik dan het indrukwekkende Waybackmachine.

In 1999 stelde Pierre Volpe, nog steeds een gewaardeerd lesgever op de ICT-praktijkdagen, een voorbeeld: alle inhoud van zijn initiatief, EDUCA BSS, werd overgedragen naar KlasCement. De site verrijkte met een pak educatieve software.

Bijna jaarlijks breidt KlasCement intussen uit dankzij de overname van een ander initiatief. Kers op de taart dit schooljaar was BIS Vlaanderen: 4000 digi(taal)lessen!

1999 was ook het jaar dat we twee niet-educatieve bouwstenen toevoegden: AmuCement voor alle onderwijshumor en vreemde antwoorden op examens en het KlasCement Gastenboek. Als we eens wat tijd over hebben, zetten we beide bouwstenen ooit opnieuw online.

 

Heb je suggesties voor onze portaalsite? Zaken uit de voorbije tien jaar die je nu niet meer vindt? Dingen die je vroeger beter - of minder goed - vond? Laat het ons weten! We houden van jullie reacties. Kritisch en opbouwend mag ook.

 

Keep up the good work!
1999: Hans

 

PS: Op 20 mei feesten we! Graag met jou erbij! Supporterend op de prijsuitreiking voor KlasCement-leden met aansluitend een heel verzorgde receptie in Brussel waar je ongetwijfeld nieuwe ideeën opdoet en de visie op ICT en onderwijs belicht krijgt, vanuit het kabinet van onze onderwijsminister. Info en inschrijven: www.klascement.net/info/11jaar