Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

KC Vandaag: Win filmtickets of DVD's - KC'98: Idee van een leerkracht

Beste lid van KlasCement,

Het belangrijkste eerst, een jaarlijkse traditie:
Wie tot 20 mei leerobjecten instuurt, activiteiten toevoegt aan de kalender, een artikel schrijft of multimedia online zet, maakt extra kans op filmtickets.

Door video's te delen, maak je dubbel kans! De video-oproep loopt immers nog steeds: wie video's instuurt die educatief bruikbaar zijn in andere scholen (instructiefilmpjes, screencasts, 'hoe doe ik ...', 'de werking van ...'), maakt een heel grote kans op een film naar keuze uit de 'Quality film collection', de betere film. 

De reden voor deze gulheid?

We zijn trots dat we vandaag, 11 mei, 11 kaarsjes mogen uitblazen.

Elk kaarsje symboliseert een jaar.
We belichten vanaf vandaag tot 20 mei elke dag één jaar uit 'De geschiedenis van KlasCement', startend met 1998.

1998

KlasCement = initiatief van leerkrachten!

Nieuwe leden beseffen het misschien niet zo, maar KlasCement ontstond als initiatief van een leerkracht, gesteund door enkele leerlingen en later door een groep vrijwilligers waarvan velen nu nog steeds nauw betrokken zijn bij één van de werkgroepen rond KlasCement.

KlasCement begon in het OLVCollege in Zottegem waar een leerkracht het idee had om de schoolsite wat aantrekkelijker te maken door er ook lesmateriaal en goede educatieve tips te delen. De naam van de belangrijkste bouwsteen was 'EduRing', maar inhoudelijk deden we wat we nu nog steeds doen: lesmateriaal en leerkrachten samenbrengen. Lees deze eerste aankondiging: de URL's werken niet meer, de leerlingen in kwestie zijn intussen allen beland in de ICT-sector: doctorerend aan UGent, actief als programmeur of in IT-consultancy en zelfs eentje bij Microsoft Redmond USA. De leerkracht van toen coördineert nu jullie portaalsite voltijds, samen met vele collega's, vrijwilligers, inzenders en duizenden leden. 

Vriendelijke groeten
Keep up the good work!
1998: Hans

PS: Op 17 en op 20 mei feesten we! Graag met jou erbij! Sportief in Wachtebeke of supporterend op de verzorgde receptie en prijsuitreiking in Brussel waar je ongetwijfeld nieuwe ideeën opdoet en de visie op ICT en onderwijs belicht krijgt, vanuit het kabinet van onze onderwijsminister. Info en inschrijven: www.klascement.net/info/11jaar