Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Verdient jouw project de steun van Telenet Foundation?

Informatie- en communicatietechnologie heeft op korte tijd van de wereld een dorp gemaakt. En toch valt nog een grote groep mensen uit de boot. Ook in ons land. Want ondertussen hebben veel mensen wel toegang tot een pc of internet. Maar die toegang ook goed gebruiken? Er voordeel uit halen? Dat is voor veel mensen nog een brug te ver.

Om de digitale kloof te verkleinen, werd de Telenet Foundation opgericht. Zo kregen verschillende initiatieven de afgelopen jaren een stevige financiële duw in de rug. Telenet Foundation steunde ondertussen 53 projecten met een totaalbudget van bijna één miljoen euro. Eind 2009 zullen dankzij Telenet Foundation ongeveer 46000 mensen kennis gemaakt hebben met digitale technologie.

Heb je zelf een project dat onze steun verdient? Of ken je een organisatie of school in jouw buurt? Laat het ons dan tegen ten laatste 15 juni 2009 weten!

Wat zijn de voorwaarden? In welke categorie hoort jouw project?
In de startcategorie (vijf à tien projecten) ligt de nadruk op projecten voor kansarme jongeren. Deze startprojecten krijgen tot maximaal 20000 euro. Er is één themaproject en dat draait rond 'brede scholen': een samenhangend netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen, met de school als middelpunt, voor kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen en senioren die een brede brug slaan over de digitale kloof, en van wie de visie verder reikt dan alleen hardware leveren. Dit project krijgt 100.000 euro.

Op www.telenetfoundation.be vind je meer informatie over de projectoproep, samen met voorbeelden van projecten die de Foundation ondersteunt.

Met deze oproep geven we je een kans om mensen te helpen, die de digitale trein gemist hebben. Grijp die kans – met onze steun!