Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Uitzonderlijke melding: KlasCement verandert, breidt uit en onderzoekt.

Beste KlasCement-lid,

deze nieuwsbrief gaat uitzonderlijk naar alle leden, zoals onze gebruiksvoorwaarden dat toelaten bij belangrijk nieuws.

In deze nieuwsbrief:

   1. KlasCement verandert
   2. KlasCement breidt uit
   3. KlasCement onderzoekt
   4. KlasCement deelt mee

1. KlasCement verandert

We vernieuwen KlasCement de komende dagen en leggen vooral de nadruk op een nieuwe startpagina, een nieuwe navigatiebalk en betere zoekmogelijkheden. De onderdelen die worden gewijzigd zijn dus veelgebruikte mogelijkheden op KlasCement. De vernieuwingen komen vandaag en morgen online. Tijdens deze omschakeling zal KlasCement even offline zijn. Dit was ook de voorbije weken al af en toe het geval omdat we werkten aan onze servers om alles voor te bereiden. Gelieve er rekening mee te houden dat zo'n ingrijpende wijziging - ondanks doorgedreven testen door een tiental gebruikers gedurende de voorbije twee weken - ook wat probleempjes met zich zal meebrengen. Duizenden gebruikers zullen zeker nog problemen ontdekken die wij niet vonden. Je mag ze ons altijd mailen!
Tegen de ‘Digitale week’ (eind maart) wilden we alles helemaal op punt. Dank aan alle leden die het voorbije jaar tips en suggesties hebben gegeven.

2. KlasCement breidt uit


Tegelijk met deze vernieuwing breiden we ook uit. KlasCement wordt aangevuld met de bouwsteen Multimedia. Binnenkort kun je al je beelden, maar ook video's en audiofragmenten via KlasCement delen: foto’s, pictogrammen, educatieve clips, schoolTV, interviews, videoverslagen van activiteiten, instructiefilmpjes, … Ook de foto’s uit onze vroegere fotorubriek komen stap voor stap terug online. Deze uitbreiding past ook in het Europese project EduTubePlus waar KlasCement aan meewerkt.


3. KlasCement onderzoekt

Half maart vuren we ook 'De Grote Online KlasCement Enquête' op je af. Als je ze goed wil invullen, ben je een half uurtje van je tijd kwijt. We hopen op een massale reactie. Op basis je antwoorden bepalen we hoe KlasCement evolueert. Zo blijven we echt jouw portaalsite voor en door leerkrachten. We delen ook prijzen uit aan wie de enquête invult.

4. KlasCement deelt mee

Als je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief KC&Zo heb je het voordeel om eerder ingelicht te zijn over onze projecten, oproepen waarop je kan intekenen, onze wedstrijden waarmee je mooie prijzen kan winnen, ... en we geven er ook tips over het gebruik van KlasCement, zodat je onze website vlotter gebruikt en sneller vindt wat je zoekt.

Abonneren op KC&Zo doe je door aan te melden op www.klascement.net en dan via 'Mijn profiel' in de rechterkolom je 'Nieuwsbriefabo's' te beheren.

Een abonnement op KC&Zo is zeker aanbevolen. Je ontvangt dan immers ook onze wekelijkse zaterdagnieuwsbrief met de recentste inzendingen en oproepen zoals onze zoektocht naar leerkrachten wiskunde of wetenschappen uit de derde graad secundair onderwijs om mee te werken aan het Europese ASPECT-project.

Raadpleeg het archief van deze nieuwsbrieven.

Tot op KlasCement, waar we vandaag rond 10u ons 40000ste lid mochten verwelkomen en waar intussen al meer dan 6500 bijdragen online beschikbaar staan! Ook al ééntje van jou?

Het KC Team
Hopend dat het online zetten van de vernieuwingen vlot verloopt