Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Studiedag wetenschap, technologie en ondernemen in a global world.

Beste lezer,

Tijdens het schooljaar 2008-2009 startte het project “De wereld aan je voeten!”. Het is een project gericht naar de derde graad ASO en TSO.  Het wil jongeren doen nadenken over hun bijdrage aan de maatschappij, en de rol van wetenschap, technologie en ondernemen in onze globaliserende wereld en hen een beter zicht geven op deze wereld tijdens de fase waarin zij met hun studiekeuze bezig zijn. Dit project kadert in Vlaanderen in Actie.

De Vlaamse overheid ondersteunt scholen financieel en organisatorisch bij het realiseren van contacten met technici en wetenschappers, bij het organiseren van een seminarie in de school rond wereldburgergschap of bij het exploreren van verschillende taken in de organisatie van een bedrijf of een project. Scholen kunnen zelf kiezen of zij een deel of het geheel organiseren in hun school. Er worden ook een reeks vakoverschreidende eindtermen gerealiseerd bij deelname aan het project.
Het project wordt gecoördineerd door de K VIV (Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging)

Voor scholen die dit project overwegen voor het schooljaar 2009/2010 organiseren wij een infomo
ment waarop de inhoud en aanpak van het project concreet zal toegelicht worden.

Op maandag 16 maart en dinsdag 17 maart worden twee identieke studiemiddagen rond het onderwerp “De wereld aan je voeten!” georganiseerd. Op 16 maart is IMEC in Leuven onze gastheer en op 17 maart zijn we welkom bij VIB in Gent. Bij twee van onze grootste Vlaamse research centra wordt volgend programma aangeboden:
  • Project “De wereld aan je voeten!” : Toelichting aan scholen over hoe zij dit project praktisch op hun school kunnen organiseren in schooljaar 2009-2010 en wat de voorwaarden zijn voor de financiële tegemoetkoming van 1000 euro voor de school.
  • Debat “Waarom kiezen voor wetenschap en techniek in een gemondialiseerde maatschappij?”
  • Optioneel bedrijfsbezoek aan research centrum

Surf naar de website voor meer informatie. Deelname is gratisInschrijven is verplicht.