Uitnodiging TEACHERS DAY | Boekenbeurs

           
        

Uitgeverij LannooCampus
nodigt je van harte uit voor de

TEACHERS DAY
Alles over opvoeden en lesgeven in de toekomst

op de Boekenbeurs 2015

Keynote Pedro De Bruyckere en Bert Smits
Ik was 10 in 2015

Wat?
Schrijf je in voor één of meerdere lezingen en krijg:
- een gratis boek
- een gratis ticket voor de Boekenbeurs
- een gratis interessante lezing van onze auteurs

Inschrijven?
http://www.lannoocampus.be/teachers-day

Wanneer?
Donderdag 5 november 2015, vanaf 13u

Waar?
Hal 1 - Geel podium
Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen

Programma?
13u tot 13u45 – Krachtige tools om leren in beeld te brengen

Tommy Opgenhaffen biedt met Mind The Map een overzicht van verschillende inzichten, noteerstrategieën, mappingtechnieken en digitale tools die leerlingen ondersteunen bij het actief verwerken van de leerstof en bij het kritisch nadenken over hun leerproces. Op een wetenschappelijk onderbouwde manier wordt de kracht en de beperking van elke aanpak in kaart gebracht en worden heel wat concrete tips en lessuggesties voor leerkrachten aangereikt.

14u tot 14u45 – Hoe organiseren we de school van de toekomst?

Hoe voorkom je vroegtijdig schoolverlaten? Hoe maak je je school klaar voor de uitdagingen van de toekomst? Franky D’Oosterlinck (Samen schooluitval voorkomen) biedt praktische werkmodellen voor onder andere ouders en leerkrachten om samen met leerlingen een plan voor de toekomst uit te werken.

Tom Van Acker en Yves Demaertelaere(Scholen slim organiseren) pleiten voor een flexibele en vlakke onderwijsorganisatie waar multidisciplinaire teams de talenten van leerlingen ten volle kunnen ontplooien.

15u tot 15u45 – Diversiteit op school

Onze scholen worden bevolkt door kinderen met een enorme variatie aan achtergronden. Voor iedere onderwijsinstelling is het dan ook een uitdaging om dat samenleven op een positieve manier vorm te geven. Goedroen Juchtmans (Kleur in mijn klas) werpt op basis van de verhalen van leerlingen een nieuw licht op levensbeschouwing in het onderwijs.

Tijdens de voorbije twee decennia hebben wetenschappers heel wat fascinerende bevindingen gepubliceerd over homoseksualiteit bij mens en dier. Andreas De Block en Pieter Adriaens(Born this way) presenteren op bevattelijke wijze de belangrijkste van deze bevindingen, studies, hypothesen en theorieën. Ze gaan vooral na of er werkelijk reden tot juichen is: kloppen de krantenberichten over alle wetenschappelijke doorbraken wel? Samenleven op school is pas mogelijk als een school zichzelf profileert als een kleurrijke leergemeenschap.

16u tot 16u45 – Hoe onze kinderen opvoeden in de toekomst?

Welke studies leiden naar een goeie job? Waar zullen onze kinderen wonen? Zullen ze gelukkig zijn? De wereld lijkt constant in verandering en dit maakt de taak van leerkrachten zeker niet eenvoudiger. Waarschijnlijk moeten onze kinderen het met minder doen, is een veelgehoorde vrees. Wat moeten onze kinderen studeren als sommige banen binnenkort door robots vervangen worden? Waar zullen onze kinderen leven? Welke nieuwe uitdagingen komen op hun pad? Pedro De Bruyckere en Bert Smits bespreken de belangrijkste tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren. Ik was 10 in 2015 is een opvoedingshandleiding voor de toekomst.

 
         
        
         
           

 

 

 

 

 

       
     
       
     
       
     
       
     
       
     
       
     
       
     
         
         
         
         


// CONTACT // Leen Wouters, Verantwoordelijke Hoger Onderwijs
LannooCampus Uitgeverij | Erasme Ruelensvest 179 bus 101
B-3001 Leuven | tel: 32 (0)16 300 111 |

leen.wouters@lannoocampus.be | www.lannoocampus.be
Deel