Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

ThinkIdee 2009: Je idee is goud waard !

We kondigden het in een vorige nieuwsbrief al aan. KlasCement en Oracle Education Foundation (OEF) nodigen je voor het tweede jaar op rij uit om je innovatief idee ten behoeve van de uitwerking van de leer- en webomgeving ThinkQuest in het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs te delen.

En ... er zijn weer mooie prijzen te winnen!

1ste prijs
1 DELL studioXPS 13 13 laptop (t.w.v. € 1 000) voor de leraar
1 DELL projector 1209S (t.w.v. € 580) voor de school
1 ONfinity digitaal bord (t.w.v. €  650) voor de school

2de prijs
1 DELL Multifunction Colour Laser printer 2135cn (t.w.v. € 483) voor de leraar
1 ONfinity digitaal bord (t.w.v. €  650) voor de school

3de prijs
1 DELL 22" S2209W Full HD-breedbeeldflatpanel (t.w.v. € 229) voor de leraar
1 ONfinity digitaal bord (t.w.v. €  650) voor de school

Wat moet je doen?

Je wordt van harte uitgenodigd met originele, inspirerende en verrassende suggesties te komen over hoe jij je leer- en webomgeving in je klas inzet of zou inzetten. Vermijd reeds gebaande paden, vergeet praktische bezwaren, het gaat ons om je inspiratie vanuit een unieke kijk op het gebruik van een elektronische leer- en webomgeving in je klas. Geen idee is ons te gek! Het hoeft ook niet ‘voor de computerles’ te zijn; rekenen, taal, geschiedenis, projectwerk, … het mag allemaal! De nadruk ligt echt op de innovatie en originaliteit. We doelen bijvoorbeeld uitdrukkelijk NIET op massa’s uitgewerkte oefeningen van eenzelfde ICT-toepassing.

Hoe ga je te werk? 

Je ideeën kunnen op verschillende manieren aangeboden worden. Je bent hier vrij in mits de ideeën op enige wijze overdraagbaar zijn gemaakt. Denk hierbij aan het gebruik van tekst (bvb 3xA4), video, presentatie, website, Wiki, ... Het is mogelijk dat je je idee aan de jury zult moeten presenteren. Het idee hoeft nog NIET uitgetest of bewezen te zijn in een klassituatie of op een leeromgeving zoals ThinkQuest, SmartSchool, EloV, Toledo, Dokeos, …

op 22-01-2009 16:00 bekendmaking wedstrijd
tot 15-03-2009 20:00 inzenden ideeën (thinkquest@klascement.net)
vanaf 15-03-2009 20:00 jurering van de wedstrijd
tot 15-04-2009 20:00 bekendmaking van de genomineerden
op 20-05-2009 14:00 prijsuitreiking op de KC-Awards (departement onderwijs in Brussel)

Wie kan mee doen?

Anders dan vorig jaar staat de wedstrijd deze keer niet alleen open voor 'ThinkQuest gebruikers'. Omdat het ons vooral om ‘het idee’ te doen is, vragen we ook collega’s uit het secundair onderwijs en de lerarenopleiding (ook afstudeer-studenten) deel te nemen aan deze wedstrijd en hun kennis te delen met de doelgroep voor wie ThinqQuest Projects geschikt lijkt. Heel wat van deze ideeën werden namelijk reeds uitgewerkt in andere leeromgevingen. Meestal zijn deze ELO’s echter eerder geschikt voor leerlingen van het secundair en hoger onderwijs waardoor de leerkracht van het basisonderwijs er minder toegang toe heeft. 

Enkele hulpstukken ...