Nieuwsbrief van

Win een duoticket voor de Boekenbeurs

boekenbeurs2018_1

Welk lesmateriaal rond lezen op KlasCement gebruik jij maar al te graag? Laat het ons weten en maak kans op een duoticket voor de Boekenbeurs. De herfstvakantie kan niet beter beginnen!

Bedankt, lesmateriaal! Ik doe mee! 

KO LO SO BUSO VWO Deel

Jij vraagt, ondersteuner Sofie deelt

ThinkstockPhotos-510698410Vorige week deden we een oproep aan ondersteuners. Een dag later deelde heldin Sofie al een sjabloon voor een ondersteuningsplan! Hoe pakt jouw ondersteuningsteam het aan? Laat een reactie achter onder de bijdrage of post je eigen plan.

Foto © Thinkstock

KO LO SO BUSO VWO Deel

Newsflash: Ga aan de slag met 'Nieuws in de Klas'

nieuwsindeklas18Gebruik 'Nieuws in de Klas'. Jouw dagelijkse dosis actualiteit, het hele schooljaar door. Hiermee leren kinderen en jongeren werken met verschillende nieuwsbronnen en ontdekken ze hoe ze die moeten interpreteren. 

Aan de slag met de actualiteit

KO LO SO BUSO VWO Deel

Spelen en ravotten in de herfstvakantie

spelendekinderenGenieten, dát moeten je kleuters (en jij!) doen in de herfstvakantie. Deze items komen zeker van pas:

- Spellenboek met 200 spelletjes;
- Deze site vol speelideeën;
- De spelfiches van Jeugddienst Don Bosco.

Foto © Pixabay

KO LO Deel

Populair op Facebook: lesmap over film 'GIRL'

filmposter girlDe likes stromen binnen voor deze lesmap van 'GIRL'. De map geeft meer duiding en info bij de film over Lara, die het wil maken als ballerina. Ze trotseert de wereld, maar het is vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

SO BUSO Deel

Alles voor propere handen

correct_handen_wassenStop met lezen. Draai je handen om. Hoe schoon zijn ze? Oké! De instructiefilmpjes van PrevAnt tonen hoe je op een eenvoudige manier kunt controleren of je je handen op een juiste manier wast. Die hygiëne is belangrijk voor iedereen!

LO SO BUSO Deel

Mensenrechtenverdedigers: gebruik de lespakketten

logoGisteren was het weer tijd voor 'Schrijf-ze-VRIJdag' van Amnesty International. Lessen en activiteiten organiseren over mensenrechten? Gebruik de gedeelde lespakketten over dit altijd actuele thema. 

Naar de pakketten van Amnesty International

SO BUSO Deel