Nieuwsbrief van

Materiaal rond reclamewijsheid op Mediawijsheid op school

Op vraag van Vlaams minister van Media Ingrid Lieten werd  een onderzoek gevoerd naar de reclamewijsheid van kinderen en jongeren. Het onderzoek concludeert dat reclame-educatie bij kinderen en jongeren via de media en school belangrijk is. "Een pakket voor reclame-educatie ontwikkelen." is een concreet advies van de onderzoekers. 

Tot dat pakket er is kan je alvast een kijkje nemen op Mediawijsheid op school. Daar verzamelen we alle KlasCementbijdragen rond mediawijsheid.

Een greep uit de tientallen interessante documenten over reclame.

 Of bekijk dit filmpje over het bewerken van foto's en video voor reclamedoeleinden.

KO LO SO BUSO VWO Deel

Terugblikken op 2012

2012

De gebeurtenissen van het voorbije jaar zijn traditioneel een inspiratiebron voor veel PAV-leerkrachten om een opdracht actualiteit uit te werken.  Er werden alweer enkele knappe bijdragen gedeeld:

Speel een heuse quiz, download het spelbord, de foto’s en de vragenlijst. 

Of projecteer het Jaaroverzicht 2012 van de VRT, en kies voor:

 • een kijkvaardigheidstoets;

 • een kruiswoordraadsel;

 • een reeks werkbladen, met kaartoefeningen en andere open en gesloten vragen.

KO LO SO BUSO VWO Deel

pICTos, train de trainer, nu inschrijven!

pictos

Wie dit schooljaar nog beleidsmatig wil focussen op de ICT-eindtermen krijgt alvast op woensdag 16 januari 2013 (14.00 - 16.30 uur, Thomas More Kempen, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel) de kans om de eerste stappen te zetten.

pICTos (plannen van ICT op school) is een onlineomgeving met als doel het ondersteunen van basisscholen en 1e graad SO bij het opstellen van een visie en beleid rond ICT op school. Je kunt hiermee een schooleigen ICT-beleidsplan uitwerken met de ICT-eindtermen als uitgangspunt.

Op 16 januari leiden we geïnteresseerde leerkrachten op om met pICTos zelf aan de slag te gaan op hun school (of schoolgemeenschap!).

  

KO LO SO BUSO VWO Deel