Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Per bijdrage kan je filmtickets winnen en geven we Music for Life € 1


Beste KlasCement-lid,

Stuur NU jouw lesmateriaal in. Deel het met anderen. Deel met de wereld!

Eén euro per bijdrage gaat naar Music for Life.

Jawel, één euro, per:

  • nieuws: aankondiging of activiteit,
  • site: educatieve website die nog niet op KlasCement gelinkt is,
  • docs: waardevol lesobject (presentatie, werkblaadje, lesvoorbereiding, samenvatting, oefenblad, ...),
  • ware: software die de moeite waard is om als leerkracht te gebruiken (in de klas of persoonlijk),
  • e-krant: praktijkvoorbeeld uit je klas of school.

We tellen elke bijdrage die tussen 19 en 24 december wordt ingestuurd en na de kerstvakantie door onze moderatoren wordt goedgekeurd. Bovendien ... delen we opnieuw minstens tien duo-filmtickets uit voor een film in één van de Kinepolis-zalen. Blijf dus nog even aan je computer en stuur nu jouw site, document, .... door. Het budget voor deze actie halen we uit extra activiteiten van KlasCement en via onze sponsors.

Zo hadden we al een budget aan kant gezet voor het goede doel na ons verjaardagsfeestje '10 jaar KC' op 1 juni 2008 in Boudewijn Seapark in Brugge, waar enkele honderden KlasCement-leden aanwezig waren. Dit bedrag gaat volledig naar Music for Life via de actie die de bekende stadsblog Gentblogt houdt. Je zal daar spoedig banners van KlasCement en ons nieuwe initiatief IT-huis zien verschijnen. Lees zeker ook het artikel over KlasCement en het IT-huis op Gentblogt.

 

KlasCement was deze week in de media!

Bekijk ons op AVS (Avondnieuws 18.12) of beluister ons op Radio2 (Oost-Vlaanderen, Middagpost 18.12) over het IT-huis. We stonden woensdag ook in De Standaard onder het artikel 'Facebook voor leerkrachten' (zoek op KlasCement). De aanleiding was de lancering van onze nieuwe subsite 'De lat hoog voor talen'. Taalleerkrachten heten we daar graag welkom!

Facebook?
Word het 100ste lid van de KlasCement Facebook groep en blijf op de hoogte van onze primeurs. We hebben er ook een fanpage.

 

Feest

Natuurlijk wensen we jullie een FANTASTISCH WAANZINNIG eindejaar. Wees voorzichtig en geniet ervan. KlasCement kan dankzij jullie steun, mailtjes, bijdragen, suggesties, ... terugblikken op een heel succesvol jaar. Ook in 2009 gaan we heel nauw met jou samenwerken in diverse projecten. Maar eerst is er ... vakantie!

Nu nog even iets delen met collega's ;-) en dan helemaal ontspannen! Dank je wel en tot in 2009 (of tot morgen, met de weekendnieuwsbrief).

Hartelijke groeten van het volledige KlasCement Team
Bart Bea Dirk Emma Hans Inge Jo Lies Liesbeth Pascal Peter Peter Rein Steven Vincent