Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

De lat hoog voor talen: KlasCement heeft er een nieuwe site bij!

Op 16 december lanceerde minister Frank Vandenbroucke dé site voor de taalleraren in Vlaanderen: www.delathoogvoortalen.be

De site is het informatie- en communicatieplatform voor taal en onderwijs en bij KlasCement zijn we apetrots op onze nieuwste telg. Ook hier is alle materiaal gratis. De taalleraar vindt er praktijkvoorbeelden, publicaties, beleidsteksten, artikels en natuurlijk ook lesdocumenten, sites en software.

Een dag na de lancering is het al duidelijk dat de site een succes wordt. De ledenlijst groeit met de minuut en dus ook je kans op virtuele ontmoetingen. Elke KlasCementlid is automatisch ook geregistreerd op de talensite.

Ook hier biedt KlasCement de bouwstenen, maar ontstaat het bouwwerk door de inbreng van de leden. Ben je taalleerkracht en heb je nuttige bijdragen? Deel ze dan met duizenden andere leraren.

De bijdragen zijn geordend onder Nieuws, Sites, Docs, Ware, E-krant en Lemma. Onder Lemma verzamelen we definities van begrippen en publicaties over taalverwante onderwerpen.

Sommige bijdragen passen onder een thema en via de pagina Expo kun je de thema’s opvragen. Enkele voorbeelden: aanvankelijk lezen, alfabetisering, CLIL, Europa, interculturele bekwaamheid, kijken, leesbevordering, mondelinge interactie, OKAN, overheid, taal- en talenbeleid, taalinitiatie, talensensibilisering.

Op taalgebied zijn er vaak grote verschillen tussen leerlingen of groepen leerlingen. In veranderende omstandigheden werken leraren voor hun leerlingen. Onze aparte site over talen wil hen daarbij helpen door leerobjecten te verzamelen en door de leden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in het talenonderwijs. De site kadert ook in onze doelstelling om dit jaar meer aandacht te hebben voor het secundair onderwijs.