Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Ontwerp een poster en win een reis naar Brussel

Tot 31 december 2008 hebben leerlingen van 10 tot 14 jaar uit de eurozone en Slowakije de tijd hun posters voor de Eurocompetitie (www.eurocompetition.net) te ontwerpen. Naast de persoonlijke digitale camera’s voor iedere nationale winnaar, zal de algehele winnaar naar Brussel worden uitgenodigd waar zijn/haar poster zal worden gepresenteerd tijdens een persevenement in aanwezigheid van de heer Joaquín Almunia, de Commissaris Economische en monetaire zaken.

Tijdens de driedaagse reis krijgt de winnaar de gelegenheid ambtenaren te ontmoeten van het Directoraat-generaal Economische en financiële zaken van de Europese Commissie en European Schoolnet, en de hoofdstad van Europa te verkennen met twee begeleiders van zijn/haar keuze (wij bevelen aan dat één van hen de betreffende leraar is). De winnaar krijgt ook een “tas met euro-spullen” aangeboden.

Leerlingen van 10 tot 14 jaar uit de eurozone en Slowakije kunnen aan de competitie deelnemen en zij worden uitgenodigd een originele en creatieve poster te maken over het onderwerp van het tienjarig jubileum van de euro. De poster moet een combinatie zijn van visuele expressie – tekening, schilderij, foto, digitale kunst, enz. – en een korte, duidelijke boodschap. Alle inzendingen moeten verbonden zijn aan een school en moeten worden ingestuurd via de website van de Eurocompetitie www.eurocompetition.net, waar ze worden gedeeld in een fotogalerie die publiekelijk toegankelijk is.

Neem voor meer informatie contact op met:

Maïté Debry
Projectcoördinator European Schoolnet
maite.debry@eun.org
Tel. +32 2 790 75 84
eurocompetition@eun.org