Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Spelconcepten rond jongeren en verkeersveiligheid

Wat is GePoSitioneerd?
Jeugd GePoSitioneerd is een project van Mobiel21, IMOB (Universiteit Hasselt) en VVJ (Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten en –consulenten). Dit project wordt ondersteund binnen het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie, een initiatief van de Vlaamse overheid. Het project bestaat uit 2 spelconcepten.

Waarom jeugd GePoSitioneerd
Met dit project willen we jongeren enerzijds op een andere manier in contact brengen met mobiliteit en dit zowel in hun eigen vertrouwde als een vreemde omgeving. Met spelconcept 2 gaan we zelfs een stapje verder en hebben jongeren inspraak in het mobiliteitsbeleid van hun eigen gemeente. Het zijn namelijk de jongeren zelf die aangeven waar zij het verkeersonveilig vinden in de omgeving van jeugd- en sportclubs, woonplaats, …. Daarnaast denken zij ook mee na over mogelijke oplossingen voor de verschillende knelpunten. Anderzijds wil wij met dit project jongeren ook leren kennismaken met nieuwe technologieën zoals GIS en GPS. Zeker GPS is een hulpmiddel dat steeds meer en meer gebruikt wordt en ingeburgerd geraakt.
 
Interesse?
Wil je deelnemen aan spelconcept 1? Download dan de spelformulieren van de website. Heb je interesse om deel te nemen aan spelconcept 2? Neem contact op met de jeugdconsulent van je gemeente. Vraag of hij/zij bereid is om samen met jullie dit project uit te voeren. Daarna kan jij je registreren op de website onder de link “registratie”. Wij bezorgen je dan inloggegevens en een wachtwoord zodat je de resultaten van het spel later ook kan ingeven en bekijken op de website www.jeugdgepositioneerd.be. Voordat je begint kan je al enkele goede voorbeelden van het spel, gespeeld door jeugdverenigingen uit andere gemeentes, bekijken op de website www.jeugdgepositioneerd.be.

Alvast veel plezier en succes ermee!