Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Win € 10.000 computermateriaal voor uw school én ontvang hoog bezoek

 

 Win € 10.000 computermateriaal voor uw school én ontvang hoog bezoek van een CEO.

 
De Digital Masters is een interscolaire competitie, waarbij leerlingen uitgedaagd worden vragen en opdrachten te beantwoorden die te maken hebben met technologie, nieuwe media en communicatie.

Vanaf 6 oktober krijgen teams van leerlingen uit het laatste jaar secundair iedere week een digitale enveloppe toegestuurd met de opdrachten van de week in verwerkt. Op basis van deze uiteenlopende opdrachten maken de leerlingen kennis met de brede en boeiende wereld van de ICT-sector.

De Digital Masters is een initiatief van Agoria, Federatie van de Technologische Industrie, die ook instaat voor de organisatie ervan. Het is een competitie waarin leerlingen uitpakken met hun kennis van communicatie, technologie en nieuwe media.

Bij het opstellen van de verscheidene opdrachten is rekening gehouden met de pedagogische waarde van de opdrachten, zodat deze gemakkelijk kunnen verwerkt worden in de verschillende lessen en vakken van de leerkrachten. Eveneens is er rekening gehouden met het toepassen van vakoverschrijdende eindtermen.

Maar dit is niet alles. Iedere school heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een CEO-tour. Deze CEO-tour staat op 16 september gepland en geeft scholen de unieke kans een manager van een ICT-bedrijf bij hen uit te nodigen en al hun vragen beantwoord te zien. Inschrijven voor deze CEO-tour kan nog tot en met 1 september via http://www.digitalmasters.be/directeurNL.html.

Wat zijn de voorwaarden tot deelname?
•    Leerlingen uit het laatste jaar secundair
•    Minimum 3 en maximum 6 leerlingen per team
•    Inschrijven kan tot uiterlijk 30 september, middernacht

Wat zijn de prijzen?
•    laptops en gsm’s van de nieuwste generatie voor het winnende team
•    een mega 100-dagen party en aan € 10.000 computermateriaal voor de winnende school

Inschrijven kan nog tot en met 30/9 op http://www.digitalmasters.be/!

Voor de CEO TOUR kan je enkel vandaag, dus tot en met 1/9 nog inschrijven op http://www.digitalmasters.be/directeurNL.html.
(Mededeling vanuit KlasCement: we weten dat dit een nipte verzending is, maar besloten om onze leden geen KC&Zo te sturen in de vakantieperiode.)

Zorg in elk geval dat je school er bij is!