Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Op weg naar een sterkere beeldcultuur in je klas met Pablo de Kever!

In het schooljaar 2012-2013 start het project Beeld in de Klas waarbij fotografie gebruikt wordt als lesmethodiek in het lager onderwijs.

Voor dit project ontving de fotografe Evy Raes de steun van de Koning Boudewijnstichting. Volgend schooljaar zal ze gratis workshops faciliteren om de mogelijkheden te ontdekken van fotografie en beelden in de klas. Ze is op zoek naar klassen in het lager onderwijs van alle types.

Haar doelstelling is om de beeldcultuur te versterken door het afstemmen van de onderwijstechnieken op onze huidige maatschappij, waar beeld steeds een belangrijkere rol speelt. Deze doelstelling wordt ondersteund door educatieve en creatieve workshops. Tijdens deze activiteiten worden kinderen door de fotografe begeleid. Beelden en fotografie prikkelen de scholieren in het communiceren en leren.

Het project omvat ook een blog, PablodeKever, waar leerkrachten gratis tips krijgen om Beeld in de Klas te gebruiken. Een belangrijke middel in de klas wordt de app voor tablets die leerkrachten en kinderen begeleiden in het gebruik van Beeld in de Klas. Deze toepassing zit op dit moment nog in de ontwikkelingsfase.

Heb je interesse in één van deze gratis workshops en een bezoekje van de mascotte Pablo de Kever? Stuur voor 15 juni 2012 een mailtje naar Evy met je contactgegevens, het aantal kinderen in je klas, het leerjaar (max. 6de studiejaar) en type onderwijs.

Meer informatie over het project vind je op de blog PablodeKever en op de website van de Koning Boudewijnstichting.