Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Verdien gadgetpakketjes voor je leerlingen op ThinkQuest!

TQP

ThinkQuest Projects (= TQP) nu even voorstellen heeft iets van ‘vijgen na Pasen’... Wanneer we over TQP praten, doen we dat helaas voor een stuk in de verleden tijd ;-(

Begin dit (kalender)jaar besliste Oracle Education Foundation, wereldwijd ontwikkelaar van TQP, immers om vanaf heden geen nieuwe scholen meer toegang te geven tot hun platform. Voor alle duidelijkheid: scholen mét een bestaand TQ-account, kunnen deze gebruiksvriendelijke en veilige onlineleeromgeving voor leerlingen van het BaO en 1e graad SO wel blijven gebruiken tot eind juni 2013 (eind volgend schooljaar!).

Sinds de lancering van TQP in 1998 had Oracle de intentie om basisscholen een gratis instrument aan te bieden waardoor leerlingen (en leerkrachten) aangezet worden om de talloze mogelijkheden van ICT, vanuit een educatieve invalshoek, te verkennen. In Vlaanderen maken intussen 174! scholen gebruik van TQP.
De voorbije jaren evolueerde het ICT-landschap (ook voor onderwijs) echter dusdanig dat TQP geen alleenstaande opportuniteit meer is voor scholen om leerlingen vertrouwd te maken met ICT-vaardigheden en - in een Vlaamse context - met het implementeren van de ICT-eindtermen. Oracle Education besliste vanuit deze realiteit om geen prioriteit meer te geven aan het in stand houden en uitbouwen van TQP wereldwijd!

Om onze TQ-scholen in Vlaanderen toch nog een (bescheiden) hart onder de riem te steken beschikt KlasCement via Oracle over een mooi pakket gadgets (kleurpotloden, fluostiftjes, notaboekjes) waarmee we leerlingen die TQP nu gebruiken mogen belonen.

Deze pakketjes kunnen op heel eenvoudige wijze aan je school bezorgd worden. Deze keer geen wedstrijden, prijsvragen, te ontwikkelen projecten enz. om je te selecteren maar een eenvoudig mailtje naar KlasCement met wat informatie over je school en een screenshot waarin het aantal TQ-leerlingenaccounts van je school vermeld staat. De actie loopt zolang de voorraad strekt!

Praktisch: zie stappenplan op KlasCement en de projectsite van ThinkQuest.