Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

           
Acer Education
 

Acer Classroom
Manager

 
   

Van u als docent wordt steeds meer gevraagd met betrekking tot het integreren van nieuwe technologie in het onderwijs. Leerlingen houden zich er mee bezig en om binnen de huidige digitale wereldmarkt te kunnen concurreren, zullen ze deze vaardigheden steeds verder moeten ontwikkelen.

Nieuwe manieren van communicatie en interactie bieden talloze mogelijkheden om onderwijs te innoveren en interactie tussen docent en leerlingen te bevorderen. Acer speelt hier op in door middel van Acer Classroom Manager; met deze tool wordt het bieden van toegevoegde waarde door technologie een stuk eenvoudiger. Deze geavanceerde pc-controle in de klas biedt namelijk ondersteuning aan multimediaal onderwijzen en leren. Met eenvoudig beheer van de pc’s in uw klaslokaal creëert u boeiendere lesinhoud terwijl u tegelijkertijd gemakkelijker de leerlingen bij de les houdt.


10 manieren waarop Acer Classroom Manager u als docent ondersteunt:

1. In één keer alle computers inschakelen en iedereen aanmelden.
Met één enkele klik op uw eigen computer kunt u aan het begin van de les tegelijk alle computers inschakelen, of aan het einde van les iedereen op hetzelfde moment afmelden.

2. Leerlingen bij de les houden en afleiding vermijden.
Door het gebruik van de toetsenborden en muizen te vergrendelen en door het beperken van toegang tot websites en applicaties, houdt u de leerlingen gemakkelijker bij de les.

3. Toepassingen en websites voor leerlingen starten.
Het gelijktijdig starten van applicaties of websites op alle pc’s bespaart u kostbare tijd. Daarnaast kunt u de leerlingen laten beschikken over de specifieke snelkoppelingen die ze in uw les nodig hebben.

4. In real-time alle activiteiten van leerlingen bewaken.
Miniatuurweergaven van elke leerling-computer op uw scherm bieden u de mogelijkheid te monitoren wat de leerlingen aan het doen zijn.

5. Leerlingen uw bureaublad, een video of een toepassing laten zien.
U bepaalt zelf wat er weergegeven wordt op het scherm van alle leerlingen: uw eigen scherm, het scherm van een van de leerlingen of bijvoorbeeld een multimedia-applicatie als een filmpje.

6. Gemakkelijk inhoud delen met leerlingen.
Het uitdelen en inleveren van documenten gaat eenvoudig en overzichtelijk, en u heeft toegang tot de bureaubladen en bibliotheken van alle leerlingen.

7. Kosten verlagen door de printertoegang te beheren en te controleren.
Leerlingen kunnen alleen printen wanneer u dat toestaat, en u kunt dubbele printopdrachten automatisch laten vervallen.

8. Effectief communiceren met leerlingen.
Stuur leerlingen een bericht, chat met elk apart of met de hele groep samen. De mogelijkheid te communiceren met een individuele leerling levert voor u discrete communicatie op, en voor de leerling een lagere drempel om vragen te stellen.

9. Lessen plannen en effectieve samenvattingen aan het einde van de les geven.
Plan lesactiviteiten en geef leerlingen een persoonlijk overzicht met een samenvatting van het onderwerp voor toekomstig gebruik.

10. Vragen stellen en leerlingen beoordelen.
Test het begrip en inzicht van leerlingen met talloze auditieve, visuele en tekstuele vragen.

 

   
Acer Classroom Manager is GRATIS voor alle onderwijsklanten van Acer, Ga voor meer informatie naar www.acer.nl/ac/nl/NL/content/education-home