Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Start/verdiep je ICT-beleid op school met pICTos

Met het aansnijden van het laatste schooltrimester wordt niet alleen de balans opgemaakt voor het lopende jaarplan maar een beleidsploeg met visie kijkt uiteraard ook reeds vooruit! De schoolleiding beraadt en reflecteert met de betrokken ‘actoren’ over mogelijke prioriteiten en werkpunten voor volgend schooljaar.
In dit verband wil KlasCement enige input geven. Scholen die vanaf september de ICT-eindtermen in de kijker willen zetten, kunnen dit bij voorkeur doen vanuit een duurzaam, beleidsmatig kader.
pICTos (plannen van ICT op school) is een onlineomgeving met als doel het ondersteunen van basisscholen en 1e graad SO bij het opstellen van een visie en beleid rond ICT op school. Het biedt een concreet instrument om een schooleigen ICT-beleidsplan uit te werken met de ICT-eindtermen als uitgangspunt.
Wanneer je als school beslist om pICTos effectief te gaan gebruiken om beleidsmatig met je team aan ICT te werken op school, dan kan je dit doen op twee manieren naar keuze:

  • Ofwel kies je voor een nascholingstraject met een externe trainer die pICTos bij jou op school introduceert en mee begeleidt.
  • Ofwel volgt een interne ICT-coördinator een trainerssessie pICTos waardoor hijzelf, autonoom, binnen de eigen school of scholengroep, de ICT-tool kan aanbrengen en begeleiden.

Op 11 mei organiseert KlasCement nogmaals een train the trainer pICTos in de Gemeentelijke lagere school, De Notelaar, Bergenstraat 2, 2110 Wijnegem, van 09.30 - 12.00 uur. Inschrijven kan nog via Didacto.

Alle info over pICTos via ictbeleidstool.be

Promomateriaal (Flyers A4, A6) vind je op KlasCement.