Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

En de winnaars zijn...

KlasCement heeft zijn tiende verjaardag gevierd met onder andere een heus prijzenfestival! Van 11 mei tot 11 juni hebben we elke dag een prijs weggegeven aan één van onze leden.

Leerkrachten die waardevolle websites, lesdocumenten, goede educatieve software of interessante artikels instuurden, maakten kans op een van volgende prijzen: een cd-rom van Techno-ki(d)ts Leonardo Da Vinci: van kunstenaar tot wetenschapper, een bouwdoos van Teifoc, een cd-rom van Transposia Mia Muis Precies op tijd!, een SMS-bordspel van Educos of een SMS-zakwoordenboek van Educos, het boek Spoken losgebroken door Dirk Dobbeleers (uitgeverij Abimo).

Volgende KlasCementleden vielen in de prijzen (klik op hun naam, dan zie je bij 'Bijdragen van' in de linkerkolom wat deze leden hebben bijgedragen):

Greet Van Camp, Inge De Cleyn en Lieven Coppens voor heel wat materialen die erg gesmaakt worden door collega's van het buitengewoon onderwijs.
Hendrik Jan Runhaar voor zijn softwarepakket RekenTest, een flexibel en interactief programma om het hoofdrekenen te trainen.
Chris De Potter
voor de presentaties voor wiskunde, waarop heel wat positieve reacties kwamen.
Pascal Penta, Lucien Hermans en Tanja Maes die vaak nieuwe en waardevolle bijdragen inzenden.

Al twee jaar houdt Kurt Calis zijn wekelijkse actuaquiz up to date en dat doet Amy Bogaerts ook met Kleine Wablieft.

Voor hun mooie bijdragen Nederlands ontvangen Pascale Vanhaecke, Janien Benaets, Jacques Vanhoutte, Elke Vandersteen en Katia Vercauteren een prijsje.

Eva Verlackt en Stefanie Vandaele voor de diverse uitgewerkte leerlingenbundels, Mieke Thys voor de bijdrage rond gezonde voeding en Gerd Verhaegen voor zijn cursussen informatica (Windows XP, e-mail en internet, Word).

Peter Cornelis en Dirk Van Goethem deelden heel wat presentaties voor BSO en TSO over mechanica, pneumatica, hydraulica, meet- en regeltechnieken.

Nadia van Turnhout onze nieuwe actieve vrijwilliger.

Janne Ver Eecke deelde kant en klare fiches en opdrachtenkaarten om te gebruiken in een hoekenwerk rond kunst, Jeremy Planckaert evaluatietoetsen voor het 5de leerjaar, Nele Roobroek een mooie bijdrage voor taalinitiatie Frans en Saskia Van Bastelaere diverse werkbundeltjes voor leerlingen.

Voor de sites Ontdek de trein van Stijn Meesters en Openluchtklassen van Ivo Maes geven we graag een prijs weg.

Ook aan Bert Degryse voor de uitgewerkte bijdrage sociale vaardigheden (de Axenroos), Bart Mertens voor meerdere documenten en sites voor het vak Latijn, Davy Mortier en Domien Paumen voor de uitgebreide lessenreeksen rond verschillende thema's.

Odette De Meulemeester won met de prijsvraag in de nieuwsbrief (juiste antwoord: EduRing) en heeft voor wiskunde een aantal interessante sites: Pentomino's, Pi-rebussen en Pygram.


KlasCement dankt alle bijdragers! Elke dag komen er weer nieuwe pareltjes binnen! En zo blijven we samen groeien!