Sociale Netwerken in onderwijs - Muzisch met ICT op jouw school

Gaat jouw school wijs om met Facebook?

De populariteit van sociale netwerken zoals Facebook of Twitter bezorgen veel scholen hoofdbrekers op dit moment. Hoe gaan we er als school best mee om?

Laten we surfen naar Facebook toe op onze school?
Kunnen we social media inzetten als reclame-instrument?
Mogen onze leerkrachten bevriend zijn met leerlingen?
Wat met leerkrachten met een onbeschermd Facebookprofiel die iets te open communiceren?
Wat met negatieve commentaar op Facebookpagina’s?
Wat kan je doen aan cyberpesten via sociale netwerken?

Klasse interviewde Tom Carmans en Bram Faems over sociale media en hun invloed op het onderwijs. Bram spreekt al enkele jaren over dit onderwerp tijdens de ICT-praktijkdagen en in scholen. Op maandag 27 februari brengt hij in het KlasCement-kantoor in Gent een workshop voor leerkrachten, directies en ict-coördinatoren. Na de avond ben je een stap dichter bij een onderbouwd antwoord op bovenstaande vragen.

Bovendien krijg je een stappenplan aangereikt om je Facebooprofiel dicht te timmeren voor ongewenste bezoekers. En voor je school is er een social media protocol dat duidelijke afspraken voorziet rond de aanwezigheid van leerkrachten op sociale netwerksites.

Lees meer over sociale netwerken en onderwijs op het blog van Bram Faems: Leesvoer.be

Sociale netwerken en Onderwijs:
Wanneer: Maandag 27-02-2012 van 18u30 - 21u00 | Sint-Pietersaalststraat 38 Gent. 
Kostprijs: €40 standaard - €25 voor leerkrachten (op basis van nummer Lerarenkaart). Inschrijven via www.didacto.be 

Creatief met ICT: Stopmotion filmpjes maken op jouw school.


Stop Motion Animatiefilmpje opstellingDe (relatieve) eenvoud van het maken van een stopmotionfilmpje maakte de techniek de laatste tijd tot een echte YouTube hit. Heel wat creatievelingen deden legofiguurtjes dansen door een reeks foto’s razendsnel achter elkaar te tonen, waarbij de figuurtjes steeds een beetje verplaatst werden.

In dit (Engelstalig) filmpje krijg je een stappenplan waarin goede tips worden gegeven over het opstellen van je camera, het bewegen van de figuurtjes en de uiteindelijke verwerking in Microsoft MovieMaker.

Maar het kan ook met de iPad met apps zoals I Can Animate. Met die app is het maken van een vloeiend geanimeerd filmpje kinderspel. Met iMovie op de iPad kan je vervolgens nog geluiden toevoegen aan je filmpje.

Wil je ook zo’n workshop maar heb je het materiaal niet of durf je er niet goed aan beginnen zonder begeleiding? Boek dan een workshop via Wijze Mediaklassen. Wij zorgen voor de iPads en eventueel laptops, jij zorgt voor een verhaaltje en poppetjes.

Wijze Mediaklassen

Meer informatie over de Stopmotion Animatie workshop en contact opnemen doe je via de website. Wie snel boekt, kan genieten van 25% vroegboekkorting.  Scholen uit Oost-Vlaanderen krijgen GOK-korting ,berekend op basis van het aantal GOK-leerlingen op school.

Deel