Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Gratis naar de film dankzij jouw inzet en bioscopen met scholenaanbod!

Ook dit schooljaar kan je met jouw inzendingen bij KlasCement leuke prijzen winnen, waaronder een duoticket voor één van de onderstaande filmzalen. We kunnen jou dus niet alleen aanraden om veel en waardevol lesmateriaal te delen via KlasCement, maar zeker ook om eens een bezoek te brengen aan (de website van) onderstaande bioscopen. Speciaal voor scholen hebben ze een heel interessant jongerenprogramma, vaak met begeleidende lesmappen.

Gent

Cinema Sphinx
Sphinx is arthouse cinema, gelegen in centrum Gent en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We hebben 5 zalen met een capaciteit van 50, 130 of 240 zitplaatsen. Sinds jaren hebben wij ervaring met schoolbezoeken. Met de lerarenkaart geniet u bij ons korting. Ons aanbod is vooral gericht op Europese films, niet-westerse films en onafhankelijke producties uit de VS. Daarbij hebben we altijd oog voor vormelijke en inhoudelijke kwaliteit. Voor een schoolbezoek kan u putten uit ons weekaanbod. Daarnaast hebben wij speciale filmreeksen zoals 'Lessen in het Donker' en 'De kijkdoos'.

Voor alle vragen kan u terecht bij: scholen@sphinx-cinema.be.
Meer info vind je op: sphinx-cinema.be.

 

Mechelen - Turnhout - Lommel - Aarschot

Cinema Utopolis
Educatieve én ontspannende films bij Utopolis, want leren doe je niet alleen op school

Helemaal meegesleept worden door een boeiend levensverhaal of gewoon lekker griezelen in het donker: in de filmzaal kan het allemaal. Film wekt werelden tot leven, en daar kunnen ook uw leerlingen van leren, én van genieten. Of het nu gaat om een educatieve film of een paar uurtjes pure ontspanning: bij Utopolis zit u gebeiteld voor een complete filmervaring. Zo geeft u uw lessen nét dat tikje meer mee.

Voor meer informatie, bijkomende inlichtingen en reservaties kan u steeds contact opnemen met mevrouw Kris Massant via 015/55.77.33 of kmassant@utopolis.com.

 

Koersel (Beringen)

TheRoxyTheater Als enige buurtcinema van Limburg brengen we in onze 3 gezellige zalen in Koersel-Beringen een ruim aanbod van commerciële- en alternatieve films. Schoolvoorstellingen zijn mogelijk aan een gunstig tarief. We staan steeds open voor jullie specifieke aanvragen en geven ook suggesties. Voor bepaalde films zijn er ook lesmappen beschikbaar. Voor de juiste programmatie, speciale acties en avant premières surf naar: www.theroxytheatre.be of mail naar: theroxytheatre@telenet.be.


Elanfilmavonden Elke maandagavond om 20u30 vertoont ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel een film uit het niet-commerciële circuit, met wat heel wat extra’s om het de echte liefhebber naar zijn zin te maken. Zo programmeert ElaN onder meer nationale avant-premières, thema-avonden, extra large vertoningen en Blind Dates. Bovendien wordt elke film gekaderd: een inleiding, een interview met regisseur, leden van de cast of een toonaangevend figuur uit het Vlaamse filmjournaille. Begonnen als een bescheiden initiatief waarbij ElaN vrienden, kennissen en klanten uitnodigde om wekelijks een film te bekijken, zijn de filmavonden uitgegroeid tot een van de referenties in het Vlaamse filmclubmilieu. Komt dat zien! Meer info vindt u op: www.elanfilmavonden.be.