Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Al gemerkt? KlasCement is weer op volle snelheid. Aarzel niet om al die lesideeën te delen die je intussen al hebt verzameld. Klik op de knop TOEVOEGEN op onze startpagina.

In deze nieuwsbrief:

  1. Conferentie Nederlands: Maatschappelijke taalvaardigheid in duet
  2. Videostreaming Toespraak op ICT-praktijkdag door Minister van Onderwijs en Vorming Pascal Smet

 

1. Conferentie Nederlands: Maatschappelijke taalvaardigheid in duet TOP

Nog te veel leerlingen studeren af zonder dat ze taaltaken uit het dagelijkse leven tot een goed einde kunnen brengen. De resultaten van een peiling Nederlands bij 4000 leerlingen van het laatste jaar aso, kso en tso stemmen tot nadenken. Meer informatie over de peilingsresultaten.

Op de conferentie van 8 februari 2012 in De Factorij in Schaarbeek krijg je de kans om je stem te laten horen. Nederlands is meer dan een vak, het is ook de taal van instructie en communicatie. Daarom zijn verschillende invalshoeken belangrijk in de conferentie. We rekenen op de inbreng van taaldeskundigen én van deskundigen in andere vakken of domeinen.

In de voormiddag stellen verschillende onderwijspartners in gemengde duo’s samen hun bevindingen voor tijdens een plenaire sessie. In de namiddag debatteren we in kleinere groepen en gaan we samen op zoek naar aanbevelingen voor verbeteracties voor Nederlands én voor andere vakken. We moedigen geïnteresseerden aan om –indien mogelijk- als duo met verschillende expertise te komen. Dat zorgt ongetwijfeld voor verfrissende ideeën vanuit talige en niet-talige achtergronden. Aarzel niet en schrijf je nu in.

2. Videostreaming van toespraak op ICT-praktijkdag door Onderwijsminister Pascal Smet
TOP

Onze onderwijsminister brengt op dinsdag 10 januari een bezoek aan de ICT-praktijkdag in Geel en zal er een toespraak houden over het ICT-beleid in het Vlaamse onderwijs.

Minister Smet is al de zesde minister op een ICT-praktijkdag, maar wel de eerste onderwijsminister! Het maakt de 20ste editie nog feestelijker.

We gaan een poging ondernemen om de toespraak die hij er zal geven te streamen over het internet, zodat ook wie niet op de ICT-praktijkdag aanwezig is, zal kunnen volgen. Toegegeven, technisch is dat ook voor ons vrij nieuw en streaming is steeds een risico. Of we erin slagen, kan je dinsdag zelf merken.

Noteer:

De ICT-praktijkdag zal natuurlijk ook te volgen zijn via de Twitteraccount of via de hashtag #ictdag20.
  
 
Volg ook de activiteiten van KlasCement dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1900 fans!