Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

We zijn nog steeds aan het werk aan onze serverinfrastructuur en zullen van de rustige vakantieperiode profiteren om de configuratie te optimaliseren. Vanaf woensdagnamiddag zal KlasCement daardoor weer even onbereikbaar zijn. 

KlasCement wenst je intussen heel fijne feestdagen!

Laat 2012 een jaar zijn vol …

In team geluk
Nieuwe ideeën
Schitterende vrienden
Prachtige dagen
Innovatieve uitdagingen
Rasechte talenten
Aangename geschenken
Tintelende sensaties
Indrukwekkende gebeurtenissen
Eindeloze feesten

Volg de links en ontdek zoekresultaten met massa's lesmateriaal op KlasCement. Laat je inspireren!

Vele groeten en het allerbeste in 2012!

In deze nieuwsbrief vind je nieuws van enkele partners:

  1. Op zoek naar de beste Belgische Jongerensite van België
  2. Op zoek naar de meest Europese klas van Vlaanderen: SpEUrnEUs 2012
  3. (k)Leef je uit met Vlieg en slaap met de hele familie in het Atomium!

 

1. Op zoek naar de beste Belgische Jongerensite van België TOP

In het kader van de negende editie van de Safer Internet Day op 7 februari 2012 gaat Child Focus op zoek naar de beste Belgische Jongerensite van België.

We zijn op zoek naar die websites, Facebookpagina’s, Netlogbrands, YouTubekanalen,… die jongeren schitterend vinden. En als deze nog eens door jongeren zelf gemaakt zouden zijn, zou dat helemaal super zijn (maar het hoeft natuurlijk niet)!

Dus… ken je zo een leuke, coole, goede website? Informatief, educatief, entertainend, grappig, … alles kan. Facebook, Netlog of YouTube kunnen op zich niet, maar heeft iemand een superpagina of –kanaal hierop gemaakt, dan kan je deze zeker nomineren. We zijn op zoek naar alles wat jongeren tussen 12 en 18 jaar geweldig vinden online. Nomineer je leerlingen of jezelf door voor 20 januari een mailtje te sturen.

Na 20 januari zetten we alle genomineerden op onze website Clicksafe en buigt een ‘professionele jury’ van jongeren zich over de nominaties om te bepalen welke site de titel van ‘beste jongerensite van België 2012’ verdient.

Deze winnaar krijgt op de vooravond van Safer Internet Day, 6 februari 2012, een officiële ‘best content award’ op onze ‘e-safety-night’ in het Planetarium te Brussel.

2. Op zoek naar de meest Europese klas van Vlaanderen: SpEUrnEUs 2012 TOP

Laat je leerlingen los op SpEUrnEUS en ontdek de EU. Vier weken lang leert de Europese President Herman Van Rompuy leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs, in een online omgeving spelenderwijs waar Europa voor staat.

Behaalt je klas de beste score van de hele provincie? Dan winnen je leerlingen een daguitstap naar Antwerpen.

SpEUrnEUs 2012 schiet uit de startblokken op zondag 26 februari. Elke zondag verschijnt een nieuwe uitdaging. Op 25 maart weten we wie de ‘meest Europese klas van Vlaanderen’ is. Je registreert je klas op www.speurneus-webquest.be. Op deze website vind je onder de knop ‘leerkracht’ een document dat je begeleidt doorheen het registratieproces. Je kan ook nog instappen als de opdrachten al bezig zijn.

SpEUrnEUs is een creatie van Ryckevelde vzw, in opdracht van de Vlaamse Europe Directs. 

>>> Meer info

 
3. (k)Leef je uit met Vlieg en slaap met de hele familie in het Atomium! TOP

Is een overnachting in een bol van het Atomimum dé ideale verrassing voor jouw kinderen? Grijp je kans met de stickeractie van Vlieg! Dit leuke insect wijst families met kinderen (tot 12 jaar) de weg naar het strafste cultuur- en vrijetijdsaanbod.

Vlieg verstopt stickers in elke Libelle Mama! die vanaf 29 december een maand lang in de winkel ligt. Je kan de Vliegsticker ook bestellen op UiTmetVlieg.be. Kleef hem op een boekentas, een bakfiets of een andere originele plaats. Vereeuwig dit met een mooie foto en laad hem op op UiTmetVlieg Stickeractie. Overtuig je klas, vrienden en familie om op jouw foto te stemmen en bemachtig één van de geweldige prijzen.

Doe op UiTmetVlieg Stickeractie ook inspiratie op om er met je klas op uit te trekken!

    
Volg onze activiteiten dagelijks op Facebook of Twitter. Meer dan 1900 fans!