Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Geef didactische tips bij audioverhalen en haal schrijver in je klas!

Voor de taal- en literatuurleerkrachten is er fijn nieuws. Bij KlasCement Audio vind je sinds kort een unieke collectie audioboeken die je gratis kan beluisteren en downloaden. En wat het echt interessant maakt: speciaal voor docenten zijn er per audioboek didactische tips beschikbaar.

Je kan meer dan 100 literaire kortverhalen in vier talen gratis beluisteren, downloaden en er een les mee voorbereiden.

Radioboeken zijn kortverhalen van 30 minuten, geschreven en ingesproken door Nederlandse en Vlaamse auteurs. Veel van de verhalen zijn vertaald naar het Engels, Frans en Spaans.

Daarnaast zijn er citybooks. Dat zijn stadsverhalen van Europese schrijvers die vertaald zijn naar het Nederlands, Engels en Frans. Ze zijn niet alleen als podcast te beluisteren, maar ook als webtekst te lezen en als e-book te downloaden.

De unieke collectie audioboeken wordt je aangeboden door het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, en die organisatie biedt je nog een extraatje aan.

Exclusieve wedstrijd: deBuren brengt een schrijver naar jouw klaslokaal!

Ben je leerkracht? Kan je aantonen dat je op een interessante manier rond de audioboeken hebt gewerkt in de klas? Heb je lesmateriaal ontwikkeld horend bij een audioboek? Dan maak je kans om schrijver Erik Vlaminck te ontvangen. De auteur komt, geheel op kosten van deBuren, naar jouw klas om zijn Radioboek voor te dragen en er met de leerlingen over te spreken.

Maak kans en stuur voor 31 januari 2012 jouw bijdrage rond een Radioboek of citybook én het resultaat met jouw leerlingen naar info@deburen.eu. Deze resultaten mogen geschreven opdrachten zijn (samenvatting, reflectie, analyse, recensie) of creatievere uitwerkingen (een poster, een lesbundel, een werkblad, een zelfbedacht audioboek of nog iets heel anders). Indien mogelijk, plaatst deBuren dit graag online. Je mag het zelf ook bij KlasCement toevoegen. De winnende klas wordt in januari bekend gemaakt. Voor de overige inzenders zijn leuke troostprijzen voorzien.

Zie ook: www.radioboeken.euwww.city-books.eu